[]

Ele yapışmayan hamur

Nasıl yapılır?

Tarifleri birebir yapmama rağmen her seferinde ele yapışan bir hamur elde ediyorum. Tadında bir sorun yok ama şekil vermek çok zor oluyor. Bosch hamur yoğurma makinesi kullanıyorum. Çok yapışkan oldu diye tariften ekstra un da katıyorum ama olmuyor.

Nerde yanlış yapıyorum?

 
Un ve su miktarında ben hiç ölçüyle yapmadım ama yeterli olduğuna inanıyorsam iyi yoğurunca hamur eli bırakıyor. Bence sırrı iyi yoğurmakta.


  • Amaranta ursula  (16.04.23 22:06:03) 
Bazi hamur ele yapisir, yapismasi da gerekir. Mesela ekmek hamuru gibi. Icine koyduklariniza bagli bu.

Tarifle alakali biraz da. Tarifi gormem lazim sizin hamurunuzun neden elinize yapistigini yorumlamam icin
  • balpolen  (16.04.23 23:21:48) 
@balpolen, yakın zamanda pizza ve poğaça için aşağıdaki tarifleri denedim mesela. İkisi de yapıştı.

yemek.com

yemek.com
  • Gradient_tabanlı_mor  (16.04.23 23:29:45) 
zeytinyağı ekleyince yapışmıyor ama pişerken hedefe götürmeyebilir


  • bir soru sorcam  (17.04.23 00:30:15) 
Hamurun ele yapışmaması elden kayıp gitmesi değil. Elin balçık gibi olmaması lazım. Duruma göre biraz daha un eklemek ya da yoğurmaya devam etmek sorunu çözecektir.


  • nawar  (17.04.23 01:26:59) 
Galiba az yoğuruyorum. Genelde 5 6 dakika maksimum yoğururum. Bu az geliyor sanırım.


  • Gradient_tabanlı_mor  (17.04.23 01:51:44) 
Daha fazla yoğurun.
Hamuru şekillendirmeye çalışmadan önce on dakika dinlendirin.
Avucunuza birazcık zeytinyağı döküp krem sürer gibi yayın, sonra şekillendirmeye girişin.

Yapışmasın diye son aşamada fazladan un eklememenizi öneririm, kıvamı çok sulu gibiyse hamur yoğrulurken ilk 4-5 dakikada ekleyin, sonrasında bırakın. Yoğurduğunuz hamurdaki gluten gevşemişken tekrar un ekleyince hamurun dokusunu bozuyorsunuz, bu sefer daha da fazla yoğurmanız gerekecek ya da pişince çıkan sonucu etkileyecek kadar un eklemiş olacaksınız, yumuşacık ekmek hamuru yerine makarna hamurundan hallice bir hamurla uğraşacaksınız.
  • kobuzchu kiz  (17.04.23 07:55:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.