[]

binance'dan dolar almak istiyorum ama hangisini almalıyım?

türk bankalarından alamıyorum çünkü dolar şu an 19.34 bankalarda 19.90'dan satış yapılıyor. korkunç bir makas var.

binance'dan alayım diyorum 50.000 tl nakitim var ama ne almalıyım?

tether mi yoksa usd cinsinden başka bişey mi?

birde en az komisyonlu hangi şekilde para yatırabilirim? binance.tr hesabım var 2-3 yıl önce binance'a ara yatırmıştım ancak unuttum bazı şeyleri.

 
alacağın herhangi bir coin zaten usdt cinsinden olacağı için "tether mi yoksa başka bişey mi" sorusunun anlamı kalmıyor.

binance tr'ye gönderimde komisyon yok.

pazar günleri usdt try yükseliyor zaten. yarın dolar sabit kalır ya da mb satışa devam ederse 19.3'lerde kalırsa usdt try 19.9'lara geri gelir muhtemelen
  • avatar is back  (16.04.23 19:45:32) 
@avatar is back haftasonu ile alakası yok her gün o şekilde. enpara kullanıyorum.

birde ben coin'in düşük çıkma riskine girmek istemiyorum. dolar gerçekte düşerse benimde param düşsün ama dolar artarsa benim paramda artsın. yeri gelincede binance'daki dolarımı bozdurup çekmek istiyorum ( 6 ay - 1 yıl sonra)
  • kanasla intihar eden adam  (16.04.23 19:56:51 ~ 19:58:35) 
busd ve usdt 20.25 mesela şu an :D bunlar her ne kadar dolara endeksli olsalar da ayrı bir piyasa, mesela geçenlerde usdc 0.91 dolara kadar düşmüştü veya 1 usdt = 1 usd olsa bile trbinance'teki al satlardan dolayı daha yüksek veya daha düşük olabilir. Ayrı bir piyasa o.

Ayrıca dolar maalesef 19.34 değil. O bankanın alış fiyatı sen bozdursan onunla çarpıp tl veriyor(ucuza alıyor) ama kapalıçarşı vb. her yere bakarsan aslında 19.75 civarından alıp 19.7 civarından falan satabileceğini görürsün. Banka haftaiçi de 19.9'dan veriyorsa yakınındaki mahalle arası döviz bürosu veya kuyumcuya git bir sor, büyük ihtimalle daha aşağıdan verecekler. Onu alıp bankana geri yatırabilirsin. Satacağın zaman da bankadan çekip dövizcide bozdurabilirsin. Devlet bankaları zorlayabiliyor (makas için) ama serbest piyasa hala serbest ve. bu aslında bayağı tehlikeli. Battı denen ülkelerde resmi kur atıyorum 40 lirayken sokakta 100 lira olmasının mantığı aynen bu.

edit/not: busd alma artık. Yavaş yavaş biteceğini Cz de söyledi. Usdc'ye güvenilirdi ama son banka batışı olayıyla bi sallantıya girip düzeldi. Usdt hakkında hep teoriler var, basılan her doların karşılığı yok diye... yani hepsi riskli aslında.
  • nhk ni youkosu  (16.04.23 20:07:03 ~ 20:10:49) 
@nhk ni youkosu


www.worldcoinindex.com buradan bakıyorum busd hep 0.99 ile 1 arasında kalmış fiyatı.
  • kanasla intihar eden adam  (16.04.23 20:27:46) 
doğru ve öyle de kalabilir ama yavaş yavaş terk edilecek:
twitter.com

  • nhk ni youkosu  (16.04.23 20:36:50 ~ 20:37:16) 
@nhk ni youkosu

diğer stablecoin'ler dediği hangi coinler?
  • kanasla intihar eden adam  (16.04.23 20:45:33) 
Usdt ve Tusd'yi kastetti sanırım (Binance global'de o çiftler var)

pastanın en büyüğü Usdt ve Usdc'de.
coinmarketcap.com
  • nhk ni youkosu  (16.04.23 22:06:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.