[]

bekar ve kaslılar

spor için yemekleri her gün mü hazırlıyorsunuz? hazırlıyorsanız günde kaç dakika yemek hazırlama ve bulaşığa vakit ayırıyorsunuz? ya da 7daysmealprep gibi belirli günlerde birkaç günlük yemek mi hazırlıyorsunuz?

bir de her gün tavuk, pilav, yumurta döngüsünde mi ilerliyorsunuz? bu şekilde tek tip beslenmek hep sağlıksız hem de bunaltıcı değil mi?


 
Valla bro sen istiyorsun kas, yiyeceksin haşlanmış tavuk göğsü lapa pilav. Sıkıcı olabilir ama sağlıksız değil abi niye sağlıksız olsun ben bunların yanında 1 kilo da yeşillik yiyorum mesela. Yani sigara kullanmam içkide sosyal içiciyim uyuşturucum kumarım yok, işlenmiş şekeri nadir kullanırım ama sütlaç varsa her gün yerim muhtemelen, bence bunlar daha sağlıksız.

Ben 2 günlük yapıyorum: Pazar günü pazartesi-salı için çarşamba günü perşembe-cuma için. 1 saatimi falan alıyor toplamda. Hatta şu an yapıyorum pilavı demlenmeye bıraktım tavuk da düdüklü tencerede, toplamda 1 saat falan olmamış daha. ibb.co
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (16.04.23 10:34:02) 
Hafta sonu üç çeşit üç günlük yemek yapıyorum. Sürekli tavuk ve pilav yemiyorum açıkcası. Daha çok et ağırlıklı besleniyorum. Mutlaka çorba oluyor. Baklagillerden de bir şeyler ekliyorum yancı olarak. 1 saatte üç çeşit yapabiliyorum. Bulaşıklar da beş dakikada makinede hiçbir şeyi elde yıkamam.

Hafta içi yoğun olduğundan yağsız tuzsuz et veya tavuk çeviriyorum ızgarada. Yanına da hızlıca yağsız tuzsuz makarna haşlayıp koyuyorum al sana on beş dakikada iki günlük yemek. Bunu her hafta yapmıyorum ama ayda bir çok üşenmişsem kurtarıcım oluyor.

Bunlar dışında haftada bir veya iki haftada bir tencere yemeği yapmaya özen gösteriyorum.
  • ruhen hastayim ben  (16.04.23 10:48:49 ~ 10:49:44) 
Her gün hazırlıyorum da çok bi zamanımı almıyor sanırım.
Fırına tavuğu baharata bulayıp atmak iki dakika.
Pirinci yıkayıp buharlı pişiriciye koymak beş dakika.
Dün yumurtalı çiriş yaptım. O çok zamanımı aldı. Çok çamurluydu, tek tek yıkamam gerekti.
En çok salata malzemesini yıkamak zamanımı alıyor. Takıntılıyım o konuda.
Bulaşığı makine hallediyor.

Şeker ya da şekerli olayı bende de yok.
Sebze, bakliyat yaparsam iki günlük yaparım. Onlar zaman alıyor.
  • Mirket  (16.04.23 10:49:24) 
Evliyim de kendi spor yemegimi kendim yaparim :)
Genelde hep iki günlük olacak şekilde tavuk+brokoli/yeşil fasulye (bunun Fransızcasi haricot vert türk fasulyesi gibi değil, farkli) + pilav/patates tavada

Yaninda proteinli yogurt ya da proteinli puding.

Kaç yildir benzer yiyorum bilmiyorum. Çok umursamiyorum.
  • logisticsmanager  (16.04.23 20:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.