[]

Açlık kan şekeri düşmüyor

Bundan 2 ay kadar önce hastanede kan tahlili yaptırdım ve açlık kan şekerim 119 çıktı. O hastanede referans aralığı 74-109 idi. Diğer sonuçlarım idrar tahlili dahil temizdi. Devlet hastanesi olduğu için daha sonra uygun bir tarihe bir türlü randevu alamadım. 2 ayın sonunda alabildim ve doktora gösterdiğimde yüzüme bile bakmadı, sonuçlara hızlıca göz gezdirip "iyi" dedi gönderdi.

Bu 2 aylık zaman zarfında glisemik yükü düşük şeyler tüketmeye özen gösterdim. Bir özel kuruluşta Hba1c testi yaptırdım ve sonuç 5.6 çıktı. Contour plus şeker ölçer cihaz aldım. 3-4 gündür ölçüm yapıyorum. Açlık kan şekerim hep 114, 116 gibi değerler çıkıyor. Tokluk ölçümlerimde bir sorun yok gibi. Birkaç istisna dışında 2 saatin sonundaki ölçümlerim 135, 126, 120, 115 gibi değerler. Hatta birkaç kere açlık kan şekerimden daha düşük olan 110 değeri çıktı.

Ben şimdi beslenme alışkanlığımı iyice değiştirip spor yapmaya karar verdim ama yine de burada uzman arkadaşlar varsa fikrini almak istedim.
Ne yapmam gerekir bu durumda?

 
Hocam açlık şekeri yıllardır 240'ın altına düşmeyen bir diyabetli olarak söyleyebilirim ki değerlerinde anormal bir artış yok, doktorun iyi demesi normal yani.

Prediyabetik sayılman için tokluk şekerinin 160 ve üstü seviyede gezinmesi gerek.

Beslenmene dikkat edebilirsin elbette ama endişe edilecek bir eşikte değilsin.
  • Yourcousinmarvinberry  (15.04.23 23:14:07) 
Beslenmene çok dikkat et, zamanla yükselebilir ve diyabet olabilirsin. Sağlıklı bir insanda açlık 80-10 arası, tokluk 100-120 arası olmalı diye hatırlıyorum.

Bence bu değerlerde yarım da olsa ilaç kullanmanız gerekebilir, ama diyetinize dikkat edip bir süre takip edin. Olmazsa tekrar doktora görünün, ama şeker yükleme testini hemen kabul etmeyin. Bu değerler ile çok büyük sıkıntılar çekebilirsiniz yükleme sonrası günlerde.
  • John Bloor  (17.04.23 14:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.