[]

Kitapları Scan Etmek

Çok uzaktan bir tanıdığımı ziyarete gitmiştim.

Çok minimal bir hayat yaşıyordu. Eskiden büyük bir kitaplığı vardı. Kitaplarının nerede olduğunu sordum. Hepsini teker teker scan edip, epub'a çevirip elindeki kitap okuma aletine (hangisiydi hatırlamıyorum) aktarmış. İstediğime anında ulaşıyorum demişti.

Bir an çok mantıklı geldi... Elbette çok zaman almıştır. Arkadaş da münzevi bir tipti. Baya uğraşmıştır eminim. Ama arada bir aklıma düşüyor, acaba böyle bir işe girişsem mi diyorum. Zaten kitaplığımdaki çoğu kitabın epub ya da pdf'i online olarak bulunabiliyor.

mantıklı mı sizce?

 
Taramanın suyu mu çıktı abi? Scan etmek ne? Ben de bunu yapacağım ama tarayarak değil, her sayfanın fotoğrafını çekerek. Hatta iki sayfa bir fotoğraf bile olabilir. Tripod alırsan sadece sayfaları çevirerek hızlıca bitirebilirsin. Görüntüyü yazıya dönüştürebilen program bulursun gerekli olursa. Minimal yaşamayı seviyorum ben de.


  • dissendium  (15.04.23 15:46:17 ~ 15:46:32) 
allah allah bunu yapmayan mı var? bırak kitabı, ben elimdeki her evrakı dijital hale getiriyorum.


  • phonex  (15.04.23 15:48:58) 
bu tarama için kurulabilecek basit düzenekler var, böyle birşeyle daha hızlı yapılabilir


  • freebird5406_2  (15.04.23 16:08:24) 
Artık çogu kitap online olarak var ve indirebiliyorsun. Ama mesela sende 300 kitap ver ve her biri ortalama 150 sayfa desen bunların her sayfasını tek tek taraman sonra bilgisayarda editlemen korkunç bir zaman kaybı. (Çok boş vakti olan adam vakit geçsin diye ugraşır ona lafım yok)


  • limonlu eksi  (15.04.23 16:27:31) 
google, google books'taki bütün kitapları fotoğraflayarak dijitale aktardı. taramak daha uzun sürüyor.


  • wct3 org  (15.04.23 16:34:27) 
Temiz fotoğraf ve OCR ile daha süratli yapılır tarayıcıdansa.


  • hedep  (15.04.23 16:47:30) 
Zaten bir çok kitabın dijital hali internette mevcut. Kitaplığın amacı fiziksel olarak olması, ben o yüzden kitap okuyup fiziksel olarak biriktirmeyi seviyorum. Bir evin ve insanın en önemli dekorlarından biri bence.


  • roket adam  (15.04.23 17:42:37) 
Sahaflarda bile nadir bulunan ya da internette hiç bulunmayan kitapları taramayı mantıklı buluyorum doğrusu.
Önemli ve gerçekten severek yapanlara özel bir hobi gibi bakıyorum.

Hiç bir zaman evdeki kitap rafının etkisini, bir kitap sayfasının kokusunu ve kitap aralarından çıkan kuru bir çiçek veya not kağıtlarının yerini alamaz ama hızlı arama ve taşınabilirlik açısından artıları var.
  • diyecevaplandı  (15.04.23 21:54:05) 
Yani o kadar kitabın sayfasını tek tek taramak bana pek mantıklı gelmedi. Bayağı zaman alır gibi geliyor. Kolay bir yöntemi var mı bilmiyorum. Ben de bir ara heves edip e-kitap okuyucu almıştım tamam güzel bir şey ama kitaplığım varsa da kaldırmazdım açıkçası.


  • bhhs  (15.04.23 22:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.