[]

Gaza gelip kredi çektim ve işsizim

Banka 40 bin lira veriyordu lazım olur diyerek onayladım. 3 bin lira civarını sigorta için kestiler. Abime 5 bin lira borç verdim. 32 bin kaldı şu an. Erken kapatma gibi bir şansım yok yani.

bu kredinin aylık ödemesi 2.500 lira mayısın ortasında ödemesi başlıyor. başka kredilerim de var onların toplamı 3300 lira yapıyor. yani 5800 lira kredi ödemem var aylık ve işsizim. Ne yapacağımı şaşırdım gençlik hatası mı artık ne denirse buna.

Aklımda şöyle bir plan var; Bende ki 32 bin lirayı sadece krediler için ayırsam, 2 bin lira yanılma payı koysak, 30 bin lira 5 ay boyunca kredileri ödüyor. Temmuzda asgariye zam gelecek diyorlar. Ben iş bulsam ve asgari 10 bin olsa en azından biraz daha rahatlamış oluyorum.

Hızlı bir şekilde iş bulmam lazım.

 
Sigorta işsizliği de kapsamıyor mu?


  • gabe h coud  (15.04.23 01:12:45) 
@gabe h coud kapsıyor ama başvururken işsizdim hocam. öyle çıktı kredi.


  • darth plix  (15.04.23 01:17:47) 
Hocam Allah affetsin guldum.

Kafamda soyle canlandi;

Evde pijamamla koltukta oturuyorum. Cepte param yok. Maas yok. Telefondan gelen bildirimle bi anda 40bin kredi cekiyorum, daha yatmadan 3bini gidiyor, 5i de abiye verince bir anda koltukta oylece otururken borc batagina sokuyorum kendimi shsbzbzb.

Aylik 2500 kredi odemesi az degil, maasin olsa da az degil. Bence abiden 5i geri isteyip bankayi arayip iptal edin krediyi.
  • brkylmz  (15.04.23 01:32:11) 
Krediyi iade etmek sizin için en mantıklısı görünüyor şu an. 7 veya 14 gündü sanırım vazgeçip iade etmek için süreniz
Sigorta parasını da geri verirler size (belki de 50-100 liralık kesinti yaparlar)

Abiden 5 bini geri almamız gerek, hiç yoksa abinin kredi kartından veya sizin kredi kartından taksitli nakit avans çekin.
Garip olmuş, saçma olmuş.

Bu da olmazsa ilişkinizi ve onun durumunu bilmiyorum ama abinize bu krediyi devretmeyi teklif edin. Yani 32 bini de ona verin bundan sonraki taksitleri de o ödesin. Aslında o parayı dövize bağlı bir yatırımda değerlendirseniz büyük ihtimalle kredi ödemelerinden daha değerli olacak o yatırım ama bu riski alamayız.
  • michael_knight  (15.04.23 07:46:38 ~ 07:47:29) 
Hemen bankaya parayı geri vermenin yollarına bakın.
eksik kalan tutar için uygun eşya vs. ne varsa satın.

Olayın özeti şu: bankadan borç almak, bundan başkasına biraz borç vermek, yine bankadan alınan parayla borcu kapatmayı düşünmek ve bu sırada işsiz olmak.
Havaya atılan madeni paranın bile yerde dik kalma olasılığı bundan daha yüksek değil mi?

Borç ya da krediyi, geri öderim diye düşünmenin yanı sıra ileriye dönük , beklenmeyen başka bir durum karşısında paranın gidebileceği ihtimalleri, yerleri düşünmüyoruz.
İleriye dönük hesaplar her zaman olumlu olacak diye bir şey yok.
Abinin durumunu bilmiyoruz ama ayrıca işsiz ve bankadan kredi alan kardeşinin durumunu göz önüne alarak bu parayı hiç almaması gerekiyordu.
  • diyecevaplandı  (15.04.23 09:28:35) 
Direk iade edin krediyi. Yoksa 6 ay sonra kredimi odeyemiyorum bunalimdayim nasil tekrar kredi cekerim duyurusu acacaksiniz buraya.


  • oscar  (15.04.23 18:46:28) 
Bos ver bi seyler al, ye gez ic. Biri gelir faiz borcunu silip anapara yapilandirir kesin.


  • ahmet oturum cerezi  (15.04.23 21:50:32) 
herkes öyle kredi, kredi kartı, borç falan, ülke batık, merak etme, herhalde hepimizi hapse atmazlar. bence harcayın, her şeyin fiyatı artıyor


  • fakat  (15.04.23 22:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.