[]

Boşanmış ebevyn çocukları

Selam!

İki sorum var:

Yaza düğünümüz olacak. Annemle babam ayrı, baba tarafından kimseyle görüşmüyorum. Muhtemelen babam da gelmeyecek düğüne.

1. Soru: babaya evlilik teklifi aldığımı söyledim. Hayırlı olsun içine sindiyse sevindim, tanışalım bir ara dedi. Baba farklı şehirde, damat yurt dışında, tanışabileceklerini sanmıyorum. Ayda 5-10 dk telefonda havadan sudan konuşuruz. Babaya yaza düğünümüz var nasıl diyeceğim?(ondan habersiz olup bitiyor herşey, baba olsam üzülürdüm)

2. Soru: davetiyenin aile kısmına kimin soyadını yazacağız şimdi?

Teşekkürler

 
Yani ben evlilik teklifi aldıktan hemen sonra babamla tanıştırırdım. O kişiyle evlenmeye karar verdiysem öncesinde de tanıştırırdim. Sizinkisi biraz geç olmuş babanız olsam üzülürdüm. Ama telafi edebilmek adına damat kişisi Türkiye'ye gelir gelmez baba ile tanıştırmak için bir organizasyon yapardım.
Soyadı konusunda bir fikrim yok açıkçası. Sizin içiniz hangisiyle rahat edecekse o olsun.

Edit: Benim ebeveynlerim boşanmadı, sizin durumunuzu (hissettiklerini) tam anlayamamış olabilirim. O yüzden yanitim soruya tam cevap gibi olmadı. Sizi kırmak da istemem.
  • Amaranta ursula  (14.04.23 20:52:42 ~ 20:56:11) 
1- Babanızla telefonla görüşüyorsunuz belli ki, telefonda söyleyeceksiniz. Zaten teklif aldığınızı da söylemişsiniz yani konuyu biliyor. "Baba X'i biliyorsun, sana söylemiştim. Bu yaz evlenmeyi planlıyoruz" diyerek başlarsınız belki cümleye.

2- Davetiyede size sıkıntı yaratan Aile kısmını yazmayın. Müstakbel eşinizden de bu konuda destek isteyin. Davetiyelerde kural, kanun yok. Kimse de pek düşünmez burada neden "X ve X Aileleri" yazmıyor diye.

Mutluluklar,
  • michael_knight  (14.04.23 21:13:45 ~ 21:13:58) 
1. Direkt evlenmeye karar verdik diyebilirsiniz. Ayda 5-10dk görüşmeyle her şeyi anlatamayacağınızı tahmin eder diye düşünüyorum.

2. İllaki soyadları yazmaya gerek yok sanki? illa yazılacaksa isimlerle birlikte yazılır o zaman annenizin ismi soyismi babanızın ismi soyismi ayrı yazabilir diye düşünüyorum
  • alaimisema  (14.04.23 21:45:57) 
Benim anne baba da ayrı 1 yaşımdan beri. Benim babam da her şeyime gelmez annem var diye. Görüşmek istemez yani. Ama düğüne geldi şaşırdım. Bi teklif etmek lazım bişey olmaz.

Soyad kısmına gelirsek, mesela eşimin ailesinin soyadı öztürk olsun.
Benim annemin soyadıda çelik, babamınki de arslan olsun.

Şöyle yazdım

Eşimin tarafına "Öztürk Ailesi"
Kendi tarafıma "Çelik ve Arslan Ailesi"
  • ananiyimioguz  (14.04.23 22:27:53) 
Bizimkiler ayrı değil ama 9 aylık oğlum var taze babayım yani, ne olursa olsun bir an önce haber verip muhakkak çağır inan çok sevinecektir, mutluluklar dilerim.


  • mirty  (14.04.23 23:43:46) 
Tebrikler :)
'Muhtemelen gelmeyecek' demişsiniz...ön yargılı olmuş.
Ne hissettiğini ve düşündüğünü bilemeyiz, bırakın buna o karar versin.
Yukarıdaki bir yoruma katılıyorum: bu yaz evlenmeye karar verdikle başlayabilirsin telefonda konuşarak. Bence davet edin. öyle ya da böyle, hayat geçiyor, 3 günlük dünya.
belki içten içe çok görmek isteyecek sizi o gün, ama hiç duymayacaksınız bile. Ben olsam samimiyetle davet ederdim. İçinizdeki masum kız çocuğu da en azından o günlük barışsın babasıyla
  • gadlemler  (15.04.23 02:02:14) 
Ben eski esimle evlenirken annemle babam ayri oldugu icin davetiyeye "Ayse-Ahmet X" "Fatma Y - Mahmut Z" seklinde onlari bir aile olarak, bizimkileri ayri bireyler olarak yazmistik.

Eski esimin ailesi bayagi muhafazakar bir aileydi. "Ay kusura bakmayin bizim konu komsumuz laf soyler, sorun olmasin" dediler ve kendileri ayni davetiyeleri "Ayse-Ahmet X", "Fatma-Mahmut Z" olarak yeniden yaptirdilar kendi cevreleri icin. Biz de zaten insan sevmeyen bir aile oldugumuz, bu kisilerin cogunu bir daha gormeyecegimiz ve fikirleri de umrumuzda olmadigi icin "he ne istiyorsaniz oyle yapin" dedik, kendi fikrimizi kendimize sakladik.

Simdi yeniden evlensem dugun mugun yapmam da, yapacak olsam da davetiye bastirmam da, davetiye bastiracak olsam kendi adimi ve esimin adini yazmayi tercih ederdim.

Eger babanizin gonlunu hos tutmak istiyorsaniz, "ay sana da son dakika soyluyoruz ama" yerine, "X yurtdisinda yasadigi icin hizli hizli kararlar almamiz gerekti, seni de haberdar etmis olayim" gibi farkli bir cercevede sunabilirsiniz durumu.
  • sopiro  (17.04.23 04:40:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.