[]

Nufus Cuzdani olmadan yurt disi?

selam,

bir yakinimin onumuzdeki hafta almanya'ya ziyareti soz konusu. kendisinin nufus cuzdani kayip ve seyahat oncesinde yenisini cikartma imkani yok. lakin pek tabii ki pasaportu / vizesi ve de surucu belgesi mevcut. bu kosullarda cikista bir sorun yasama ihtimali var midir?

tesekkurler.

 
pasaport dışında bir şeye ihtiyacı yok.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (14.04.23 17:01:40) 
Sorun yaşama ihtimali yok.


  • michael_knight  (14.04.23 17:21:31) 
Hiçbir şey olmaz pasaport yeterli.

Ülke içinde de yeterli bu arada. Sadece taşıması zor ve pahalı olduğu için tercih edilmiyor :D
  • chicha_v2  (14.04.23 17:21:38) 
hiç bir ülke pasaport varken kimliğe bakmaz.


  • deepex  (14.04.23 17:29:54) 
Diger arkadaslardaki rahatligin aksine gayet de sorun yasama ihtimali var, kendimden biliyorum. Yunan pasaport polisi pasaport disinda baska id var mi diye sormustu bana, kimlik, ehliyet, ogrenci kimligi vs ne varsa doktum onune. Kartlari inceleyip, masada atiyor, nasil dustugune falan bakti, sonra alsak mi almasak mi diye tereddut ediyor pozu kesip hadi bu seferlik gec dedi:) Yani sira bekleme yapmasin, moraliniz, modunuz bozulmasin alin mutlaka ehliyet vs ustunde isim yazili banka karti bile hic yoktan iyidir. Sirf pasaportla risk budur diye cikmayin. Ha ulke icinde kimse cevirip kimlik, gbt bakmaz bizdeki gibi.


  • freedonia  (14.04.23 20:46:53) 
pasaport, (turkiye icinde) ehliyet ve nufus cuzdani birbirine es deger olcude kiymetli, devlet tarafindan verilmis resmi kimliklerdir

birisi yaninizdaysa, digerleri sorulmaz.

yunan pasaport polisinin kimlik istedigi arkadasimizin fotografini begenmemistir, eslestirmemistir, saglama yapmak icin sormustur polis, boyle bir gereklilik yok.
  • Corc  (14.04.23 22:12:06) 
20'den fazla ulke gezmisimdir, nufus cuzdani yanimda bile tasimadim, kimse de sormadi.


  • sertac akin  (14.04.23 22:16:52) 
Pasaport polisi bu. Killik edecegi tutarsa her sey olur. Bir keresinde Londra-Girona ucusu, Costa Brava sahillerinde tatil gelmisken de Barcelona. Tum ucak full tatilci ingilizdi, bir benle arkadasim farkli nationality idi sanirim o yuzden stick out like a sore thumb:) Bizi kenara cekip ne ayaksiniz diye sorgulandik resmen, cuzdandaki paradan telefondaki resimlere kadar baktilar. Epey moral bozucuydu. (Bu arada bizde de ab pasaportu var, Turk pasaportu ile halimizi dusunmek istemiyorum).


  • neck_and_neck  (14.04.23 23:14:21) 
pasaport kesinlikle yeterli ve kesin bilgi. ilk defa yurtdışına çıkıyorsa dönüş uçak bileti, otel rezervasyonu ve seyahat planının çıktısını yanına alsın sorguya çekerlerse onları gösterir.


  • roket adam  (14.04.23 23:29:05 ~ 23:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.