[]

Bisiklet sürmek dizlere zarar verir mi?

3 yaşındaki kuzenime 4 tekerlekli, pedallı bisiklet hediye almayi düşünüyordum. Fakat bisiklet sürmenin dizlere zarar verebileceğini dair fikirler gördüm. Sizin düşünceleriniz nedir?




 
Pedal çevirmek eklemlerde bir stres oluşturmadığı için bırakın zarar vermeyi bilakis faydalıdır.

Bu cevap yetersiz geldi biraz. Yani kuzenin muhtemelen çok şişman ve sürekli yokuş çıkacak bi çocuk olmayıp düz yolda kullanacağı için itme-çekme hareketi sırasında çok fazla stres oluşmaz, haliyle dizlere çok fazla yük binmez, o nedenle bir zararı olmaz. Misal sokakta 2 saat sağa sola koştururken dizlerine daha çok stres biner, o daha zararlı.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (14.04.23 12:06:51 ~ 12:15:38) 
yanlis pozisyonda surerse cok verir.

normalde bisiklet quadriceps ve gluteus medius’a cok vurur.
  • alperz  (14.04.23 12:19:47) 
Prostata da zarar verdiği konusunda da muhtelif yazılar var internette

Not: Şaka değil.
  • Mirket  (14.04.23 12:24:08) 
doğru kadro boyu ve sele yüksekliği ile bir zararı olmaz.
her ne kadar vites kullanmayacaksa da bilgi olarak dursun. yanlış vites kullanımı da zarar verir.

özellikle sele yüksekliği ayak topuğu pedala bastığında bacak dümdüz olacak şekilde ayarlanmalı bisiklet ön topukla sürülmelidir. bu şekilde diz hafif kırık şekilde duracaktır.
  • lazpalle  (14.04.23 12:36:47) 
Düzgün bir bisikletciye sele (koltuk) yüksekliği ayarını yaptırın. Genelde yeni başlayanlar koltuğu çok alçak ayarlar düşme korkusu, durunca rahat inerim düşüncesi ile. Yoksa süper faydalıdır. Quad'larim yılan gibidir bisiklet sayesinde.


  • hasmetizm 2046  (14.04.23 15:07:07) 
3 yaşında ise alacağınız iki seçenek var, boy ve kilo bilgisi olmadığı için...
1) Pedalsız denge bisikleti, 12 jant, teker
2) Kilo ve boyu yaşıtlarına göre gelişkin, motor becerisi yeterli ise 12 teker ya da 16 teker vitessiz, ön freni kollu, arka freni pedaldan kontra olacak şekilde bisiklet alın.

Hediye olması önemli değil, Decathlona götürün ufakligi orada denesin, boyuna, huyuma göre alın ve sakin, ama sakın 12-16 tekerden büyük ve de vitesli bir seyxalmayin


Bisiklet Dükkanı olan suser yazdı, bildirdi.
  • mahsus mahal  (14.04.23 17:32:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.