[]

büyük sokak köpeği ve dairede bakmak

www.forumduasi.com
bu tarz bir yavru köpek geldi bana. 1 aydır bende. zor durumdayken buldu arkadşım ve korumaya aldık. yuva buluruz diye bekledik 1 aydır. Çıkmadı 1 aydır bir şey.

aşı vs yaptırttım. Vuva ilanları açtım ama çıkmadı yuva. beni çok yoruyor köpekle yaşam. Kedi gibi değil. günde 1 kez en az çıkarabiliyorum. 4. kattayım bir de. merdiven inmeye yeni alıştı. normalde hep kucakladım. arada kucaklıyorum hala.

bu tür köpekler koruma köpekleri gibi. bahçeye koyuo orda bekliyorlar gördüğüm veya iş yerlerini koruyrlar. eve hapsetmek gibi geliyor. evde uyuyor zaten. dışarı çıkarıp enerjisni atınca pek sorun olmuyor.

şu an 13 kg filan. ilerde iyice büyüyecek.

yavru olduğu için mi nedir insanlardan çok ilgi istiyor . diğer köpeklerle de oynamaya çalışıyor. yani bahçeye bağlayınca o sosyal tarafı yok olacak da.

çevrenizde var mı bu tür köpekleri evinde bakan. yorumlarınız varmı

 
Abi bu hayvan apartmanda yasayamaz. Yaşadığım yerde bu hayvani bırak evi çok büyük bahçesi olmayan kişiye hayatta vermezler. Günde bir kere çıkmak bırakın kangalı küçük köpek için bile imkansiz.

Şu an genç ama ilerledikçe daha çok sorun çıkabilir.
Bu arada şunu demek isterim; benim köpeğim border collie/labrador. Apartmanın arkasında büyük park vardi. Günde 3 kere cikardi, gün içinde koltukta uyurdu. Simdi eve tasindik, hayvan çok daha mutlu belli. Ha apartmanda da bakilirdi ama bu kadar mutlu olmazdi. Sizin köpeğin mutlu olma imkanı kısıtlı.
  • logisticsmanager  (14.04.23 09:33:23) 
öncelikle sokakta kalmasındansa onun için her türlü iyi evde olması. ama günde 1 kez kesinlikle yeterli değil. ben de bi ayı yavrusuna bakıyorum, dev ırk o da. yeterli egzersizle enerjisini attırdıktan sonra evde çok sorun çıkarmaz size. ama kendiniz de demişsiniz köpekle yaşam çok yoruyor diye. zor geliyorsa hayvan iyice alışmadan başka bi yuva bulmanız daha iyi. diğer bi olası sorun da apartmandaki ya da çevredeki manyak insanlar canınızı sıkabilir. köpek büyük olunca çok tepki veriyolar, evimin önünden geçirme köpeğini vs şeklinde.


  • pide  (14.04.23 09:33:34) 
Gittiğimiz köpek parklarından tanıdığım iki tane köpek var bu şekilde. 40-50 kg civarında köpekler.
Bir de Twitter'da takip ettiğim @cekuskovearif hesabı var, onun köpeği de benzer ırk ve boyutta.

Sahiplerinin anlattığından anladığım kadarıyla daha küçük mesela 25 kiloluk bir köpekten pek farkı yok evde bakarken. Hatta köpeğin boyu büyüdükçe daha sakin olduğunu söylediler.

Ama günde en azından 2 defa dışarı çıkmak gerekiyordur, onu da en az diyorum. 50 kiloluk bir köpek evin içine büyük tuvaletini yaparsa temizlemesi hiç keyifli olmaz.

Köpekle yaşam sizi yoruyorsa yıllarca devam edebilmeniz zor görünüyor. Umarım ilanlarınıza talepler gelir.
Henüz yavru sayılır o yüzden şimdilerde daha çok talibi oluyor köpeklerin. Köpek dünyası ünlüsü, sahiplendirme konusunda tanınan sosyal medya kişilerinden de ilanlarınıza destek istemişsinizdir di mi?
  • michael_knight  (14.04.23 09:38:11) 
Bro Ağır Yaşamlar Steven'ın 300 kiloluk bedeniyle tek kişilik yatakta yatıp 75 m2 bi evde yaşadığını düşün, bu köpeklerin apartman dairesinde yaşaması bence bunun gibi bir şey.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (14.04.23 10:22:52) 
Bu köpek kangal kırması evde bakılmaz. Kimse almak istemez bu kadar köpek problemi varken. Sahiplenmeyecekseniz bu yaptığınız hem hayvana hem size büyük zarar. Köpekler insanlara hızlı bağlanan, çok duygusal hayvanlar. terkedildiklerinde psikolojileri çok bozuluyor, aynı şekilde siz vicdan yapacaksınız.


45 + 45 dk sabah akşam yürütmen lazım stresini atsın
  • abi bi dizi buldum on numara  (14.04.23 10:28:17 ~ 10:29:45) 
10 yıldan uzun süredir büyük ırk sokak köpeği ile yaşıyorum. Gerçek çoban köpeği.

Daireniz giriş katıysa ve bahçe varsa gayet rahat edersiniz. Sokakta ortalama ömrü 2 yıl, evde ise 14 yıl.

(1) Bahçede mutlaka kulübe olması lazım. Yürüyüşte dönüşte eve alamazsınız, ayakları çamur olur vs. Bahçenin çitle çevrili olması şart, yabancı köpek girerse kavga ederler.

(2) Her gün, günde 1 veya 2 defa kesinlikle yürüyüşe (yani tuvalete) çıkartmanız lazım. Tatilde, karda, yağmurda, soğukta farketmez. Her gün.

(3) Kiracı iseniz kimse size ev vermez. Hayvansever evsahibi filan diye birşey yok, unutun. Evsahibi sizseniz hiç problem yok.

Bunları yaparım derseniz, ikiniz de mutlu olursunuz. Umarım mutlu olursunuz.
  • alfired  (14.04.23 11:32:01) 
Apartman dairesinde bakmak elbette kolay da değil ideal de değil.
Fakat bunun alternatifi barınak veya sokaksa elbette apartman dairesi doğru seçim oluyor.

Değil kangal köpeklerinin bizim bile şehirde yaşamamız aslında doğal ve ideal değil ama şartlar bu şekilde.

İsterseniz apartman dairesinde de bakılır, imkansız değil. Ona daha güzel bir alan sunabilecek biriyle karşılaşırsanız zaten vermeye hazırsınız.
  • michael_knight  (14.04.23 12:11:20) 
Ben küçükken bizim de has kan kangal köpeğimiz vardı. Bebekken vermişlerdi bize, apartmanda kalıyorduk. 6 ay içinde devasa boyutlara ulaştı hayvan ve apartmanda bakmanın ne kadar mantıksız olabileceğini deneyimledik :D Devasa derken patilerini omuzuma koyduğunda 1.80m oluyordu rahat :)

Şu an kırma ırktan bağımsız devasa köpek için konuşacağım, eğitim açısından hiç bir sıkıntı yaşamadık. Hatta şımarık, ne idüğü belirsiz terrier cinsi köpekler gibi aptal değiller kesinlikle, çok kolay öğreniyorlar. Tuvaleti gelse bile biz dışarı çıkarana kadar tutardı. Evi aspa pislemedi.

Bir defa uyarmamız yeterli oldu, hiç kırıp döküp parçalamadı ki ev tam bi bit pazarıydı. Ortalığa bi dalsa bir sürü oynayacak yırtacak şey bulurdu :D Bi tek küçükken oyun amaçlı bilek ısırma hobisi vardı da sonra onu aştık :D

Hani eve ve senin hayatına uyum sağlayabiliyorlar, orda problem yok ama cüssesi gereği evde tutmak doğru değil. Enerji harcaması lazım ve bu günde 1 defa çıkartmakla olabilecek şey değil, kesinlikle bahçe köpeği.

En son babamın işi gereği köpeği barındırabileceğimiz bir piknik alanı gibi bi yerde barındırmaya başladık, hayvanın resmen psikolojisi değişti, mutlu oldu daha çok koşup atlayıp kudurunca :) Ama sonra köpek dövüşleri için çalmışlar, bi daha bulamadık.

Hikayenin özeti, eve uyum sağlıyorlar ama bu onlar için hapis hayatı oluyor. Ama artık bırak büyük köpekleri, kimse köpek sahiplenmek istemiyor artık çünkü bakımı kedilere göre çok zahmetli.

Şahsi fikrim köy yeri gibi bi yerde tanıdıklarınız varsa oraya aylık mama, aşı yardımı teklif edip bırakmak olur.
  • e mice  (14.04.23 14:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.