[]

fakirlik sartlanilmis birsey mi?

Eve yorgun gelince biran once uyumak icin son zamanlarda CBD/THC sekerlemeleri var, onlardan atiyorum bir tane. Yasadigim yerde yasal engel yok. Yan etki olarak fantastik ruyalar goruyorum. Hosuma gitmiyor da degil..

Neyse dun yine baya yorgundum, caktim bir tane ayicik uyudum. Ruyamda isyerinden istifa etmisim, bir tane araba galerisine girmisim satis elemani olarak. Bir tane teyze geldi, rahat 70 var. Elimizde bir tane 911 var, onu istiyor. Hatunla muhabbet ediyoruz test surusu sirasinda, ermeniymis, cok zengin bir aile mensubu. Kocasi olmus, bu da artik kafasina gore takilmaya karar vermis, olmeden aklinda kalan seyleri yapmaya calisiyor. 911 hayaliymis hep vs.

Neyse, hatun kredi kartiyla $150k odedi, arabaya bindi gitti. Tam o sirada uykudan karim uyandirdi, ise gec kaliyormu$um. Bende heyecanli heyecanli ruyayi ona anlatmaya basladim. Sonuna kadar dinledi, ulan dedi "ruyanda bile fakirsin".

Harbiden ruyamda bile 911 alan pozisyonunda degil, komisyonla satmaya calisan bir tipim. Bu sartlanilmis bir fakirlik mi?

Cevap verecek arkadaslar baskasina giydirmeden, sakin sakin, malum kisinin ogluna anlatir gibi basit sekilde cevaplarsa sevinirim. Maslow teorisi falan diye girip kafami sisirmeyiniz, zaten gordugunuz gibi kafam karisik :)

 
bence gerçekten ulaşılabilir şeyler hayal ettiğin için olabilir. boşa hayal kurmuyor olabilirsin. asla 911 alamayacağını bildiğin için hayalini dahi kurmuyorsun. bu da bilinç altında yer etmiyor olabilir.


  • oldz  (13.04.23 21:31:04) 
enerjici/kuantumcular öyle olduğunu söylüyor.


  • sanemz  (13.04.23 21:35:18) 
bi sabah uyanıp milyoner olduğumuzu ancak banka hesabımızda bir kaç milyon birim parayı bir anda görerek ve bu paranın kaynağını bilip gerçekten bizim olduğuna tatmin olunca anlayabiliriz eğer gerçek olarak bankada görmeden, kaynağından tatmin olmadan bunu başarabiliyorsan sen artık bir milyonersin fakat bu parayı harcayamazsın bunun bilincine vardığın an beynin tekrar eski seni yaşatmaya başlar, tabi beyin bu kadar kolay kandırılabilecek bir organ değil. şu örnek de güzel olur mesela lsd gibi halüsinojenleri abartıp kuş olduğuna inanıp camdan atlayıp ölenler/çeşitli uzuvlarını yabancı cisim olarak görüp kendi elleriyle koparanlar. yani beynin ikna olursa her şey gerçektir, evinde otururken bir sabah milyoner olduğuna inanıp milyoner olman gerçektir, bankada milyonlarının olup olmaması toplumun ve bankacılık sisteminin onayını tamamlayan bir şey ve senin gerçekliğini etkilemiyor.


  • montakristokondu  (13.04.23 22:20:44 ~ 22:21:40) 
Bazı insanlar entitled, kendinde doğuştan hak görüyor. Bazı insanlar değil. Belli bir yaştan sonra değişmez. Downtown Abbey’de hafta içi, hafta sonu kavramlarını bilmeyen teyze vardı. What is a weekend?

youtu.be
  • gabe h coud  (13.04.23 23:47:48) 
Değil... Fakirlik bir sosyoekonomik olgu ve tabi ki bunu yaşayan insanların hayatlarını şekillendiriyor. Düşük gelirli bir insan ile yüksek gelirli bir insan özellikle maddi kararlar alırken tabi ki farklı risk iştahına sahip olacaklardır; bu da düşük gelirlinin ürkek, yüksek gelirlinin daha cesur ve girişimci olarak görülmesini sağlayabilir. Ancak burada kimin neyi risk ettiği de önemli...

Ne yazık ki sosyal medya sağolsun bir sürü aklıevvlen "influencer" insanlara "Fakirlik seninle alakalı bir sorun, istesen zengin olursun" falan diyerek "hustle" diye bir fikir pazarlamaya çalışıyor. Amaç da belli; işsiz ya da üç kuruş paraya çalışmak zorunda olan insanlar onlara bakıp "Aaa tamam, demek zengin olmak bu kadar kolaymış ya" desin, takipçi olsun, onların skindirik eğitimlerine üç-beş bir şey atsın.
  • salihdt  (14.04.23 02:30:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.