[]

bu bilişim alanlarından birini seçseniz hangisini seçerdiniz

Sizce saydığım alanlardan hangisi iş alanı olarak tercih edilmeli, neden?

Varsayalım ki birini seçeceksiniz, bu hangisi olurdu? Birine ilginiz olduğu varsayımını geçiyorum, mantık çerçevesinde soruyorum.

Hangisi daha sorunsuz ve kolay (Hepsinin kendi içinde zorluğu vardır, en seçilebilir olanı soruyorum)?

Bilgisi olanlar cevaplayabilirse sevinirim, görüşleri merak ettim.

Veri analitiği

Veri Bilimi

Test Otomasyonu

Bilgi Güvenliği - Siber Güvenlik

Veritabanı yönetimi

 
Yazılan dallar çok geniş ancak, siber guvenlik tarafında yetişmiş personel bulunmuyor, o alanı bildiğim için o yönde tavsiye veririm


  • mirty  (13.04.23 21:24:37) 
Veritabanı yönetimi çok uzmanlaşabileceğin, çok niş kısımları olan ilginç bi alan. Ama junior olarak iş bulması falan zordur diye düşünüyorum.


  • plutongezegendegilmi  (13.04.23 21:26:25) 
siber güvenlik gelecekte çok daha önemli olacak.


  • nuisance  (13.04.23 22:14:18) 
bunların spektrumunda tavsiye edebileceğim niş bir alan; veri kazıma, kayıp verileri kurtararak müthiş paralar kazanabilirsin ayrıca zaman içerisinde bu konuda danışmanlık hizmeti şirketi kurarak şirketlerin ilgili departmanlarına hatta devletin saygın kurumlarına servis sağlarsın.


  • montakristokondu  (13.04.23 22:27:22) 
test otomasyonu hintliler tarafından domine edildi. Güvenlik ve Veritabanı


  • abi bi dizi buldum on numara  (13.04.23 22:30:37) 
veri bilimi oradan da makine ogrenmesine kaymak ileriki yillar icin daha mantikli bir hareket olacaktir. Su an icin test otomasyonu, veritabani yonetimi, guvenlik belki revacta olabilir ama AI'daki mevcut gelismeleri goz onunde bulundurursak bu alandaki eleman acigi zamanla azalacaktir diye dusunuyorum. 5 test otomasyonunun yapacagi isi AI destekli 1-2 test otomasyonu rahatlikla yapabilir duruma gelecek. bu AI botlarini gelistirecek ve onlari verilerle destekleyecek ekiplere ihtiyac olacak. bunun icinde veri bilimi ve makine ogrenmesi alaninda bilgili/tecrubeli elemanlara talep artacak.

bu surecin etkili olmasi muhtemelen 4-5 yili bulur diye dusunuyorum.
  • nickmickyok  (13.04.23 23:40:48) 
ben güvenlikçiyim, o yüzden tarafsız bakamıyorum ama güvenlik müthiş bir alan. sadece sürekli uğraşma ve çalışma gerektiriyor, yani mesela veritabanında ben mssql'ci oldum deyip 20 sene aynı teknolojiye çalışabilirsin ama güvenlik öyle değil çok nankör, 1-2 sene aynı şeyde takılırsan ve modası geçerse seni kenara atıyor sektör.


  • roket adam  (14.04.23 11:39:18) 
Machine learning, computer vision, AI harici bir alanda çalışacak kişilerin çoğu işsiz kalacak gibi geliyor.


  • hold the door  (14.04.23 12:07:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.