[]

Uzun yolculuk ve kedi

Merhabalar. Bayram tatili için bulunduğumuz şehirden izmire kendi aracımızla yola çıkacağız. Yolculuk yaklaşık 15 saat sürüyor. Yaklaşık 10 gün kadar evde olmayacağız. Evde bir kedimiz var. Normalde kedimizi de götürelim diyorduk. Fakat bir kaç arkadaş hem yolun uzunluğu hemde sürekli yer değişimi (bir kaç gün farklı şehirlerde de kalacağız) kediyi olumsuz etkiler diyor. Bize göre kedinin o kadar süre yalnız yaşaması da kediyi olumsuz etkileyecek gibi. Günlük olarak gelip mamasını verecek bir arkadaşımız da var fakat ne yapacağımızı bilemedik. Kedimiz yaklaşık 10 aydır bizimle. İlk kez böyle bir yolculuğa çıkacağımız için tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim.




 
Sürekli yer değiştirecekseniz kedi için gerçekten eziyet olur. 15 saat de çok uzun bir süre. Kediyi almayıp evde bırakmak en iyisi. 2-3 defa gelip biri yemi vs toparlasa biraz sevse kedi için çok daha iyi olur.


  • roket adam  (13.04.23 19:43:34 ~ 19:43:54) 
Evde mama su verecek biri varsa kalsin. Yolu bi şekilde atlaysanız bile yeni eve alisma kismi cok huzursuz geçiyor siz bir de baska sehirlere de gececekmissiniz çok zorlanirsiniz hem kedi hem siz


  • instant crush  (13.04.23 19:55:21) 
Roket adam +1

İzmir’de kesintisiz kalacak olsaydınız belki kediyi de götürmek iyi olabilirdi ama onca yolculuğun üstüne tekrar tekrar yer değiştirmek, bir de dönüş, hayvanı zorlar. Arkadaşınız mama su verip gün aşırı tuvaletini temizlerse, her gittiğinde biraz da koşturur, oynatırsa siz dönene kadar idare eder.
  • orient blue  (13.04.23 19:58:45) 
Kediler araçta genellikle rahat edemez. 4 saatlik yolculukta bile paralanabiliyorlar.

Genellikle ortalama 3 günde alışıyorlar yeni girdikleri bir ortama, ki insan sayısı fazlaysa o ortamda durum daha da vahim.

Aşırı sosyal yoldan hiç etkilenmeyen, hemen alışan kediler de var ama riske değmez, 2 yaşında çocuk gibi mütemadiyen kedi ile ilgilenmeyi göze alıyor musunuz.

10 gün çok uzun bi süre hem de genç bi kedi için, eve ne kadar sık gelinirse o kadar iyi bence.
  • hedep  (13.04.23 19:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.