[]

Diyetisyen nasil olmali?

10 gun kadar once ozel bir hastanede diyetisyene gitmeye basladim. Ilk hafta 3.5 kilo kaybettim 2.5 yagdan gitti. Diyetisyen boyle devam edelim dedi ve 3 hafta daha ayni listeye devam et dedi. 2. gorusme toplam 3 dk surdu (tartiya inmek ve cikmak) ve liste aşırı duz ve hep ayni seyler. 1 ay boyunca ayni seyleri yiyecek olmak cok canimi sıktı. Ara ogun hep 10 adet cig badem ve yesil cay mesela. Sabah kahvalti hep ya haslanmis yumurta ya da peynir ve yeşillik. Arada omlet koy listeye ne bileyim. Ilk kez diyetisyen ile kilo veriyorum o yuzden sorun diyetisyende mi bende mi size sormak istedim. Diyetisyen listeleri hep boyle mi?




 
Diyetisyenler minimum kaloriyle maksimum kilo kaybı yaşatmaya çalışırlar, o nedenle normal böyle şeyler. Misal omlet vermezler çünkü yağ kullanmak zorunda kalırsın, yağ da kalori artışı getirir, o nedenle istemezler. Diyetisyenlik bu anlamda yararlılık bakımından yaşam koçluğu gibi bir şey benim gözümde.

Bu arada verdiğin o 3,5 kilo büyük oranda karbonhidrat kısıtlaması olduğu için vücudun hücrelerde tuttuğun suyun atılması oluyor, diyetisyenlerin en büyük numarası da budur, zira karbonhidratların vücut tarafından kullanılması için 1'e 3 su tutması gerekir, sen karbonhidratı kıstığında hücreler su tutmaz, mevcut karbonhidratı kullanmak için de depo edilmiş suyu kullanır, yerine de yenisini koymayınca kilo vermiş gibi olursun ama aslında sadece ağırlık kaybedersin, diyetisyenler genelde bu şekilde göz boyar büyüler, "bak sana 1 haftada 3,5 kilo verdirdim" diyerek müşteriyi kendine bağımlı hale getirir ama sen daha sonra o su kaybını fazlasıyla yerine koyarsın çünkü vücudumuz bizden daha akıllı. Böyle oyunlara gelmeyin.

Ayrıca 1 haftada 2,5 kilo yağdan kayıp yaşamak matematiksel olarak mümkün değil. 1 kilo yağ kaybetmen için 7000 kalori açık vermen lazım, 2,5 kilo yağ kaybı için ne kadar kalori açığı vermen gerektiğini sen hesapla artık. Yani senin diyetisyen sana "1 haftada 3,5 kilo verdin ve bunun 2,5 kilosu yağ kaybı" demişse o diyetisyeninin semtine bile uğrama bence.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (13.04.23 17:57:44 ~ 18:40:06) 
Genel olarak baktığımızda bütün diyet listeleri birbirinin aynısı ya da çok çok benzeri zaten.
Bende sistem 15 günde bir gidişti. Bir muayene bir kontrol şeklinde muayenelerde ödeme yapardım kontrollerde kontrol ve sohbetle geçerdi.
Her gitmemde de liste değişirdi mutlaka.

Bir şeyleri değiştirmek sizin motivasyonunuz için önemli aslında yoksa dediğim gibi hemen hemen hepsi birbirinin aynısı.

Ben mesela böyle bir diyetisyenle devam etmek istemezdim ki bir kere ödemesini yapmış olmama gitme hakkım olmasına rağmen bu tür ilgisizlikler yüzünden bıraktığım diyetisyen de oldu.

İstanbul Avrupa yakasında iseniz size memnun kaldığım diyetisyeni önerebilirim.
Mesaj atarsanız hastaneyi ve ismini yazarım.
  • Dağcı  (13.04.23 18:04:08) 
hastane yerine ofisi olana git. bana her hafta eklemek istediğin bir şey var mı diye hep sordu. verdikçe isteğime göre değişiklik yaptı seanslar en az 15 dk sürdü. bir nevi psikolog gibi rahatlatıcak.


  • mikahakkinen  (14.04.23 09:18:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.