[]

Mokapod

Arkadaşlar herkese iyi günler. Espressoyu çok seviyorum. Ve kendime bir mokapod alıp evde kendim yapmak istiyorum. Nette baktığımda bialetti vb. markalar var. Kimisi şikayetçi (kirec gibi şeyler yüzünden)kimisi çok memnun. Benim için üç kişilik bir demlik iş görür. Siz ne tavsiye edersiniz ?

Şimdiden teşekkürler. Tikler gelecek


 
bialetti bu isin uzmani, kendiminkini yaklasik 15 yil kullandim, en son sapi kirilinca attim, sahte olmazsa herhangi bir sorun cikaracagini sanmiyorum. bulasik makinesine mi sokmuslar acaba?


  • kassiopeia  (13.04.23 12:12:13) 
@kassi... Bilemedim. Deterjan filan sürülmüş olabilir.


  • dickens  (13.04.23 12:14:28) 
Ben Bialetti Venüs almıştım memnunum, alma nedenim çelik malzeme kullanılması, mokapot'lar büyük oranda alüminyum malzemeden yapılıyor, yani malzemeden vücuda çok alüminyum geçeceğini düşünmüyorum ama yine de çelik daha iyi benim için. Onun dışında indüksiyonlu ocak kullanıyorsan alüminyum alt hazne bu ocaklarda çalışmıyor; çelik olması gerekiyor, ona da dikkat etmen lazım. Böyleyken böyle.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (13.04.23 12:15:46) 
İkeanınki fiyat performans ürünü. Ben bialetti kullandım yıllarca, sapı kırılınca falan da atmayın, yedek parçaları satılıyor. İndüksiyonlu ocak sebebiyle kullanamadık, gerçi onun için de metal plakalar satılıyor fakat onu başka yerde kullanmak daha kolay geldi.


  • kullanıcıadımbuolsun  (13.04.23 12:29:19) 
ben de yakın zamanda baktım ancak her seferinde tam doldurmak gerektiğini fark edince vazgeçtim.
Yani 3 kişilik demlik aldığında, bugün 1 kişilik yapayım diyemiyorsun. Düzgün çalışması için kahve bölümünü hep aldığı kadar doldurman gerekiyor.

Bunun bir çaresi var mı bilmiyorum. Bilen yazsın, ama internetteki bilgiler bu şekildeydi.
  • burfak  (13.04.23 12:40:34) 
bialetti'ler ufak geldi bana. 3 cup vs dedikleri 3 shot anlamına geliyor. bu aletlerde filtre kahve de çok lezzetli oluyor o yüzden daha geniş kullanım düşünüp daha büyük bir şey tercih etmeni öneririm.

bu açıdan ikea'nın ürünleri tam bir canavar. yıllardan beri kullanırım ve çok memnunum. en son alırken, her zaman ellerinde olmuyor diye 3 tane alıp eşe dosta dağıtmıştım :D eskimiyorlar da ve şu anda bir tane evimde bir tane de iş yerimde tutuyorum.

//tekrar alma sebebim, naptını hatırlamıyorum geçmiş zaman ama çaycı abla canına okumuştu biraz.
  • not sure if serious  (13.04.23 13:32:55 ~ 13:33:58) 
Bende bialetti var uzun zamandır kullanıyorum, arkadaşım bilmediği için ilk aldığı zaman bulaşık makinesinde yıkadı ve daha alalı 3-5 gün olmuşken dediğiniz sorunlar gelişti. Fakat bende bir sorun olmadı, deterjan dahi sürmedim çünkü. Ilık su ile temizliğini yapar makineye falan atmazsanız sorun olacağını zannetmiyorum.


  • kafasizbiri  (13.04.23 14:40:06) 
bialetti harici başka bir ürün alma. bu işin piyasadaki tek markası.


  • stationary traveller  (13.04.23 15:19:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.