[]

Emekli maaşına haciz

Merhaba,

Bir tanıdıgım emekli olması için bagkur'da ihya günlerini ödemesi lazım. Ödediği an emekli olacak. Fakat devlet 2018'deki gibi bu kişilere kredi vermedi.

Ben kredi çeksem arkadaş emekli olsa, emekli olunca emekli maaşı kartını ben alıp direkt çekip borc bitene kadar ödesem, 2 sene gibi. Bu sistemde emekli olmuş olup sağlıktan faydalanacak ve maaşına zam gelince de kendine biraz para kalmış olacak.

sorum şu, bu arkadaşın maliyeye borçları var bu yüzden kendisine kredi de çıkmıyor.

Benim bu krediyi çekip ödeme sebebim arkadaşın emekli maaşına güvenmem, kart bende kalsa bile birşey demez.

Peki bu arkadaşın maliye o bu sebepten dolayı emekli maaşına haciz gelir mi?

Ben zor durumda kalır mıyım.

edit: bu dediğim kişinin evi veya arabası yok. şu an bir işte çalışmıyor. tek geliri emekli maaşı olacak.

 
istisnalari var, onlara dikkat edin.

kadimhukuk.com.tr

edit: Uygulamanin farkli olduguna dair mesajlar aldim, ne yazik ki bankalar alacaklarinin pesinde kosmak icin kanunu es gecebiliyorlar, uygulamayi da arastirin o zaman mutlaka.
  • kassiopeia  (13.04.23 11:52:49 ~ 12:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.