[]

Ukrayna

Eskiden insanlar Kiev'e gidiyordu. Şimdi artık 5 10 yıl hayal mi oldu? Ukrayna'nın tamamı turistler için güvensiz mi? Turizm bitti mi tamamen?




 
kanka savas halindeki ulkenin baskentini mi soruyosun anlamadim soruyu acarsan cevap gelir


  • ala09  (13.04.23 02:52:27) 
E yani sokakta yürürken roket saldırısı mı olacak, kamikaze drone kafamıza mı inecek, kaldığımız otelde siz niye asker değilsiniz diyecek ve bir transporter içinde zorla cepheye mi çekecekler hiçbir şey belli değilken ben gitmem, savaş bitince de gitmem.

Patlamamış bombalar, psikolojisi bozuk insanlar, harabe şehirler görmek istesem Suriye daha yakın.
  • chicha_v2  (13.04.23 10:04:33) 
ahahaha tam "bi şey olmaz" temalı cevap vermeye hazırlanıyordum ki ukrayna genelinde sirenler çalmaya başladı yine. 15-20 dakika sonra editleyeceğim bunu.

edit: bi şey çıkmadı, belarus'taki hava üssünden uçak kalkınca ötüyor hemen, muhtemelen aynısı oluyor.

abi şimdi kiev ve batısında kalan her nokta görece güvenli. kafana bomba yeme ihtimalin mevcut olmakla beraber çok az. hava savunma sistemlerinin haber veremediği çok az saldırı oldu. vurduklarında da genelde enerji santrali filan vuruyorlar, sokakta yürürken sivilin öldüğü saldırı YÜZDE VE ORAN OLARAK az. risk her zaman var ama türkiye'dekinden %2-3 fazladır yani. milyonlarca insan her gün kiev'de sabah kalkıp işe gidiyor hala.

savaş kiev'den çok uzak. savaştan uzak bölgeler için en büyük risk geniş çaplı hava saldırısı. rusya arada hem savaş uçaklarıyla, hem karadeniz'den gemilerle hem de kamikaze dronlarıyla saldırıyor. böyle 1-2 saat içinde 100-120 tane sallıyorlar, ne kadarı hedefe ulaşırsa. yalnız uzun süredir onu da yapmamaya başladılar. muhtemelen ukrayna'nın muhtemel saldırısından dolayı şu an harcamak istemiyorlar ki zaten o saldırılar da pek bir halta yaramadı, 3 saat elektrik kesiliyor filan o yani.

seni bugün kiev'e ışınlasak çok korkman gerekir miydi? bence hayır. biraz daha dikkatli, "siren çalsa nereye kaçabilirim" diye etrafı kollar vaziyette olsan muhtemelen çok sorun yaşamazsın.

ama gezmeye gidilir mi dersen bence manası yok. çünkü malum bir sürü yere bomba düştü. her türlü hizmet aksayabiliyor. insanların tadı yok. her yerde kolsuz bacaksız adamlar dolaşıyor, kaçak silahlardan dolayı canı sıkılan komşusuna el bombası filan atabiliyor vs... yani turist olarak keyif alacağın, güzel vakit geçireceğin bir ortam değil şu an. keza her yer mezarlık ve kamuflajlı dayıt dolu, çok depresif bir görüntü.

ben 2022'den önce bomba seslerini duyabileceğim kadar yaklaşmıştım donbass'ta cepheye. doğrudan tehdit yoktu ama bum bum diye vururdu arada uzaktan uzaktan. o dönemde mesela kimsenin umrunda olmazdı orası. çünkü yıllardır doğuda savaş vardı, kayıp sayısı çok daha azdı ve insanlar alışmıştı.

şu an durum çok farklı. eline roketatar verilmiş köylüler değil koskoca iki tane devlet savaşıyor 200-300 bin askerlik ordularla.

kısacası gitsen ölmezsin ama para verip de şu an o bölgeye gitmenin manası yok. yarın bunlar belarus'tan yine dalmaya kalkar bi şey olur filan öyle riskler de var tabii.
  • mark greg sputnik  (13.04.23 11:37:55 ~ 12:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.