[]

Arabadan Anlayanlar, Klima Sorusu

Selamlar

Gecen sene 1.2 motorlu bir arac aldim (benzinli)
Turbosu da oldugu icin, neredeyse atmosferik bir 2.0 crv performansi aliyorum.

Motoru soyledim, belki bu sorunla ilgilidir diye.

Gecen yaz, klimanin bazen calisip bazen calismadigini fark ettim
evin yakinlarinda bi "pratik servis"'ten randevu aldim
Yeni tip klima gazi sizinki, doldurmasi pahali, normalde olmasi gereken degere gore cok dusuk, doldurmamiz lazim dediler, doldurttum, 3 4 hafta sorun cozuldu

sonra heat wave oldu gecen yaz
ailecek uzun yoldaydik, resmen klima 25-30 dk calisti sonra durdu
disaridan, nemli, ilik havayi basmaya basladi

arabayi durdudup, yeniden calistirinca bi 3 4 dk yine soguk sonra yine boyle
derken kisa burada yaz zaten, bitti gitti

simdi bugun denemek istedim, yine soguk uflemiyor.
Yine gazi bitti? deseler, bu gaz benim bildigim senede 1 bitmez, nedir bunun derdi anlayan var mi?

Arac 50bin milde, bakimlari duzgun yapildi, QASHQAI TEKNA DIG-T CVT

 
klima sisteminde delik vb bir sebepten kaçak olabilir, bizde de benzer sorunlu bir araç vardı. ustalar sürekli gaz basıp yolluyordu. sonunda bir ustaya ısrarcı oldum, aracı bırakmamız gerekti. söküp kaçak testi yapıyorlarmış. kaçak çıktı, yaptılar(gaz basmaya göre epey masraflı olmuştu). sonuçta düzelmişti.


  • late viper  (12.04.23 23:32:04) 
bir dahaki sefere gaz bastirirken boya koymalarini iste. siyah isikla gorunen bir boya katiyorlar icine. Sonra bekleyeceksin bir sure, klimayi kullan. Gazi tekrar bitince tekrar gotur, siyah isikla bakinca kacak nerde goruyorlar. Yoksa bilmeleri imkansiz, bir suru parcaya bosuna para harcarsin.


  • cooperr  (13.04.23 03:09:39) 
Benzer bir durum tecrube ettim. Yazayim belki faydali olabilir. Yukaridaki arkadaslarin yazdiklari dogru. Muhtemelen kacak var. Benim Toyota Tundra kamyonetimde de ayni problem vardi. Sorunu cozmek yerine gecici olarak idare etsin diye gaz bastirdim. Yalniz farkli tip sogutucu gazlari varmis. Gaz bastirdigim yer araca uygun olmayan bir gaz basmis ve bu yuzen aracin klima kompresoru bozuldu. Ucuza kacmanin maliyeti bana $1600 civarinda bir rakama patladi.


  • thetruenorthstrongandfree  (13.04.23 03:31:40) 
klima borunda çatlak var muhtemelen. çok iyi bir klimacı bul. boşuna gaz bastırma. kaçağı tespit etsinler. borudaysa boruyu değiştir, kaynak filan yapalım derlersw yaptırma. orjinali çok pahalıysa birebir yan sanayileri var, yan sanayisini taktır fakat kaynak yaptırma! tamir bitince gaz bastır.


  • adivar  (13.04.23 10:58:19) 
Kesinlikle kaçak var +1

Gaz azalıyorsa, ve gaz bastıktan hemen sonra çalışıyorsa kaçak vardır. Büyük ihtimal ile boruların ek yerinden, O ring'ten filan kaçırıyordur. Boru çatlaması da olabilir, ama dua edinki araç içinden, seperatörden bir kaçak olmasın. O zaman iş çok büyük.

Dükkana klima gazı makinesi koyan elektrikçilere vs değil, doğrudan işi oto klimacılık olan bir dükkana gidin. Sisteme yeteri basınçta boş hava basıp, ek yerlerine ve olası ihtimal bölgelerine sabunlu test yaparlar kaçağı bulmak için.

Bu şekilde bulunmazsa iş uzayacak, bu sefer özel bir kimyasal basıp özel gözlük ile kaçağı görmeye çalışacaklar.
  • John Bloor  (13.04.23 13:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.