[]

Arabaya stepne almak?

Selamlar, bagajın altındaki bölmede stepne yeri var ama stepne yok.

Lastik ölçüleri 235/50R18.

Normalde stepneler tekerin yarı boyutunda falan oluyor ya benim hangi ölçüde lastik almam lazım. Jant da almam gerekecek tabi elimde hiçbir şey olmadığı için.

Ne yapayım?

 
Ben olsam lastik tamir köpüğü/kompresör alırım.
Tekerlek yarilmadigi sürece işe yarar bu

  • kisa  (12.04.23 18:59:01) 
stepne komple mi yok, aslında varmış da mı yok olmuş?

yani benim arabada komple yok. stepne yerinde tamir kiti ve kompresör var.

eğer komple yoksa lastik ve jant da yetmez, bir de kriko, bijon anahtarı falan lazım.

kaskoların, otomobil markalarının ya da lastik markalarının yol yardımları var zaten, arayınca geliyorlar. diğer arabamla kaç kere lastiğim patladı, stepne olduğu halde hayvan gibi sıktıkları için bijonun birini bile üstünde zıplamama rağmen gevşetemedim. gevşetsem de yerinden sökülmüyor zaten, her bakımda tekmeleyerek zor ayırıyorlar. yarılmadığı için şişirip sönene kadar lastikçiye sürdüm. birinde pompa yoktu, lastikçiyi çağırdım, pompa ile gelip o şişirdi, yine sürdüm götürdüm.

velhasıl tamir köpüğü ve bir de çakmaktan çalışan kompresör işinizi görür.
  • kibritsuyu  (12.04.23 19:17:10 ~ 19:18:57) 
Tamir kiti ve çakmaktan çalışan kompresör var ama bagajda dev bir teker şeklinde boşluk da var.

Tamir köpüğü çok da işe yaramıyor dedikleri için sormuştum ama işe yarıyor en kötü kaskodan çekici çağırırsın diyorsanız kalsın stepne işi.
  • chicha_v2  (12.04.23 19:46:58) 
kopuk isine bulasma, janti berbat ediyor diyorlar.

stepne yoksa runflat takman lazim, ama runflat lastikler pahali ve konforsuz.

runflat isine bulasmam diyorsa o zaman ince stepneler var, onlar araca konulabilir ama sabitlemezsen ses yapar surekli.
  • cooperr  (12.04.23 20:51:17) 
Öyle bir yerde kalırsın ki, telefon çekmez/şarj yoktur/ çekici ulaşamaz vs. Stepnesiz olmaz, bir kere lazım olur ama büyük rezillikten kurtarır.

Aracın modeline göre arat, acaba özel bir stepnesi mi var yoksa aynı lastik ölçüsü mü?

Yarı çapı aynı olduktan sonra farklı lastik ölçüsü de olur, mesela 215/55/18 sizin lastikle aynı çapta.

Dikkat etmeniz gereken bijon delik ölçüleri.
  • John Bloor  (13.04.23 14:13:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.