[]

Elektrik gidip gelmesiyle çalışmayan kasa?

Merhabalar

Biraz önce elektrik kesintisi oldu pc açıkken. 5 dakika sonra geldi monitör modem vs çalışıyor fakat kasa açılmıyor. Ne olmuş olabilir ne yapmam lazım? (Tunçmatiğe bağlı fişler ama bi halta yaramamış sanırım)


 
Hocam korkarim ki PSU'n yanmis olabilir kisa devreden.


  • Yourcousinmarvinberry  (12.04.23 01:01:22) 
Benim de eski bilgisayarımın anakartı bu şekilde yanmıştı. Hatta pc açık değilken elektrik gidip gelmişti, o şekilde yanmıştı... Güç geliyor ama pc açılmıyordu. Bayağı bir bilgisayarcı dolaştıktan sonra sorunun anakartta olduğunu anladık. O gün bugündür pc başında elektrik kesilse veya pc yi kapatınca psu güç düğmesini de kapatırım.


  • motosiklet burclu adam  (12.04.23 04:14:49 ~ 04:16:21) 
UPS varken zarar görmesi çok çok zor, fişleri UPS'ten çekip normal bir prize takıp deneyin bir de.

Edit: Yine çalışmazsa kasayı açıp suply'den gelen tüm enerji kablolarını çıkartın, sonra da yeşil kablo ile siyahı tetikleyip bakın bakalım supply çalışıyor mu?

Tabi bu dediklerimi daha önce yapmış, fiş sökmüş takmış biriyseniz yapın. İyice bozmayın yoksa.
  • John Bloor  (12.04.23 14:35:52 ~ 14:37:10) 
Hocam bu bana da olmuştu. Power supply yanmıştı. Ama uzman kişi değilim tabii ki.


  • jangbogo  (12.04.23 15:37:25) 
ups online mı line interactive mi kontrol edin, bu tip hassas cihazların koruması için online ups kullanın.

bu tip arızalarda baş şüpheli kondansatör ve diğer güç devresi elemanları(güç diyotları, mosfet) olur. elektronik bilgin yoksa tamiri ile uğraşma derim.
  • sealth  (12.04.23 16:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.