[]

Maliyeden kapıya geldiler

Kapı çaldı, normalde kapıcı dışında kimse kapıyı çalmaz. Aşağı baktım camdan, kimse yok. Maliyenin bir aracı var kocaman maliye yazıyor.

Allah allah dedim açtım kapıyı 2 tane 50-60 yaşlarında adam.

Fahiş kira artışları nedeniyle denetime çıktık, bilgi alabilir miyiz dediler.

Tabi dedim ama bir yandan kuşkuyla bakıyorum. Yine de dışarıda aracı gördüğüm için içim biraz rahat.

Ev sahibiniz XYZ mi dedi, evet dedim.
Kirayi nasıl ödüyorsunuz dedi, kapıcıya veriyoruz dedim. Hmm bak sen ev sahibine gibi bir surat takındı, not aldı.
Ne zaman girdiniz, kaça girdiniz dedi onu da not aldı.
Telefon ve TC aldı.
En sonunda da imza istedi bi kaldım kağıdı iyice okudum. GİB makbuzu gibi, dediğim şeylerin zaten kendi alanları var onları doldurmuş.

İmza attım okuduktan sonra. Sonra diğer daireleri çala çala gittiler.

Birinin elinde ev sahipleri listesi ve diğerinin elinde de bu tarz bir makbuz gibi defter vardı. Bana bir örnek vermediler.

Dolandırıcı değillerdir değil mi bunu sormak için biraz geç kaldım ama :D

 
ben olsam açmazdım kapıyı. uyuyormuşum mode on.


  • elifkircil  (11.04.23 12:11:57) 
geçmiş olsun
karbon kağıdı dolandırıcılığı olabilir kim bilir neye imza attınız

  • neira  (11.04.23 12:20:07) 
@neira, onu da düşündüm, imzaladığım defteri yokladım bir şey yok gibiydi.

Şöyle bir haber buldum yeni sayılır 1-2 ay olmuş: www.haber342.com

Daha önceden de yapılmış: www.hurriyet.com.tr
  • ananiyimioguz  (11.04.23 12:30:31 ~ 12:36:39) 
Kirasını elden aldığı için vergi vermeyen ev sahiplerinin peşine düşmüşler demek ki.

Evham yapmanıza gerek yok bence, imzaladığınız da form gibi bir şey demek ki, işyerlerine gelen tespit ve denetleme memurlarında da benzer hazır formlar var. Ben de imzalamadan önce iyice bakarım, okurum.

Evham yapmamak için her zaman imzalayacağınız kağıdın altına bir bakmak lazım, ayrıca her zaman yalandan karalamak lazım.

Ayrıca altına karbon koysalar ne olacak ki? Islak olmayan, karbon olan imza ile ne yapılabilir ki?
  • John Bloor  (11.04.23 12:43:19) 
Elden kira alan ev sahiplerini denetliyorlar gibi geldi bana da.


  • atom karincanin torunu  (11.04.23 13:32:21) 
Çapraz komşuyla aramız iyiydi ona sorduk size de geldiler mi diye.

Yok dedi bizim ev sahibimiz sizinkinin kardeşi, ve o her şeyi düzgün yapıyor, biz kirayı da bankadan ödüyoruz dedi. Bu zaten kayıtlıysa veya diğer dairelerden öğrendilerse o yüzden gelmemiş olabilirler ama ben dün bu maliyeden arkadaşları apartmanda gördüm.

Benim de maliyeden çok yakın bir aradaşım var, onu tanıyor musunuz dedim tanıyorlardı. Yani gerçekten maliyedendir için rahat etmiyorsa benim arkadaşı bir arayalım konuş istersen dedi.

Aradık konuştuk, kapıya gelenleri tarif ettim, isimlerine kadar söyledi evet bizim arkadaşlar onlar tedirgin olmayın dedi.

Dediğiniz gibi kirayı elden alan ev sahiplerini araştırıyorlarmış rahatladık neyse ki.

Ama dolandırıcı olsalardı da o an ne yapacaktım bilemiyorum yani kimlik istesem, yine sahte bir kimlik gösterebilirlerdi. Nasıl o an teyit edebilirim böyle bir şeyi?
  • ananiyimioguz  (11.04.23 13:43:03) 
En güzeli yalandan karalamak, "bu ne biçim imza?" demeyecekler ya! İmza beyanı mı isteyecekler?

Ben kapıya gelen herkese yalandan karalıyorum. Kargo, ptt, belediye, maliye vs. Onların da çok da umurunda değil zaten, bir çoğuna da imza atmaya başlarken "yalandan karalayalım şöyle" esprisini yapıyorum.
  • John Bloor  (11.04.23 13:47:48) 
eskiden esnaflara Maliye'den geliyoruz diyip kanun kitap vs satarlardı. işin aslı unvanında Maliye yazan matbaadan gelen takım elbiseli adamlar :)) dolandırıcı mı, tam sınırda :) Maliye'den geliyoruz, diyor, yalan söylemiyor. Bakanlığı sen kafanda tamamlıyorsun, sattıkları şeyleri alıyorsun sonuçta.

Ama keşke kimlik isteseymişsin. Ya da hangi kurum olduğunu öğrenip kurumun santral numarasından böyle bir şey olup olmadığını öğrenseymişsin.

%90 dolandırıcılık değil bu arada, için rahat olsun.

yeni gördüm. soruşturmuşsun. bravo. kimlikleri kapı önünde görünce, müsait değilim 2 dk bekleyin diyip kapıyı kapatıp santralden arayıp teyit alabilirdin.
  • gabe h coud  (11.04.23 14:12:13 ~ 14:13:36) 
imzalamak zorunda degildiniz, imza irade beyanıdır imzalamak istemeseydiniz ordakiler imzadan imtina etti diye not düserdi.

Gecen beni arayan musteri temsilcisi sifremi tusla gibi birsey dedi. Bende siz aradiniz sizden talebim yok sifre girmiyorum dedim uzatmiyim arayan banka cagri merkezi adına dolandiriciymis.

islem talep eden siz degilseniz bilmiyorum gormedim duymadım babama sorayım vs safa yatacaksiniz.Burasi Türkiye.

Muhtemelen ev sahibiniz yuklu ceza yiyecek ve itiraz vs ettiginde tutanagı gosterebilirler.
  • Fritz-X  (11.04.23 16:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.