[]

kardeşimin bilgisayarı modemi görmüyor, sebebi ne olabilir?

internette biraz bakındım ama dalga geçer gibi antin kuntin bariz cevaplar dışında bir şey göremedim.

ben interneti geçenlerde yeni bağlattım. kendim sorunsuz erişim sağlıyorum farklı cihazlardan.

kardeşim cep telefonundan bağlanabiliyor. bilgisayarda ise wifi diğer tüm ağları görmesine rağmen benim modemi görmüyor.

bunun sebebi ne olabilir? yani düşünerek eleyeyim diyorum nereden tutsam elimde kalıyor. diğer bütün cihazlar gördüğüne, bağlandığına göre modemden veya ayarlardan kaynaklı olmasa gerek. e diğer taraftan çocuğun bilgisayarı da diğer tüm ağları görüyor, sadece bizimkini görmüyor. nasıl şeyapabiliriz bunu, fikri olan var mı?

 
benim laptoplardan birine aynısı oldu. yeni bağlattığım ağı görmüyor.


  • abi bi dizi buldum on numara  (11.04.23 08:35:22) 
bilgisayarın üzerinden de ayar yapabilirsiniz ama çok karışık bir iş. kolay yolunu söyleyeyim, modemin wireless ayarlarından kanal kısmına bakın. otomatikte ise 11. kanala veya 9. kanala alın. öyle deneyin. bazı ağ adaptörlerinde oluyor.


  • delidir yakalayin  (11.04.23 09:01:33 ~ 09:02:12) 
aklima ilk gelen sey modemin 5ghz olup kardesinin bilgisayari eski oldugu icin 5ghz desteklememesi
modem ayarlarini bir karistir bakalim sadece 5ghz mi acik? 2.4ghz de ac sonucu soyle

  • nibba  (11.04.23 09:26:47) 
2.4 de açık. kanal işini bilgisayara geçince deneyeceğim, teşekkürler.


  • mark greg sputnik  (11.04.23 09:42:09) 
Bu kanal işi biraz daha karmaşık. Farklı ülkelerde ve bölgelerde farklı kanallar var ve bazen bilgisayar bölgeye karar veremezse etraftaki sinyallerden bölgeyi seçiyor ve ona göre kanal aktive ediyor.

Bizin bir range extender vardı, çin pazarı için üretildiği belli çünkü priz girişi bile farklıydı. Bu range extender açıkken arkadaşımın laptopu kendisini çinde sanıp bizim modemi görmüyordu. İnternete bağlanacağı zaman gidip onu prizden çıkarıp öyle bağlanıyordu.

Eğer sizde de öyle bir şey varsa, onu deneyin. Eğer yoksa modemin ve bilgisayarın bölge ayarlarının doğru ayarlandığına emin olun. Bölgeler arasında bazı kanallar örtüşüyor, o kanalları seçmek de iş görür ama kalabalık bir kanal(çevrenizde herkes 11 kullanıyorsa mesela) seçerseniz hızınız yavaş olur.

Listesi şurada var kanalların ve bölgelerinin: en.wikipedia.org
  • bk  (11.04.23 10:05:59 ~ 10:07:33) 
5Ghz wifi bağlantısı veya kanal olabilir arkadaşların dediği gibi. ABD'den gelen laptoplar kanal konusunda uyum sağlayamayabiliyor. Böyle bir durum varsa modem ayarlarından kanalı elle ayarlamanız gerekiyor.


  • PoscheN  (11.04.23 11:14:31) 
kanal değişikliği de işe yaramadı maalesef.

ekip bağlantıyı yapmaya geldiğinde iki tane küçük cihaz getirmişti. birini duvara yapıştırdılar, diğeri modemin arkasında. ben ilk kez görüyorum bunları hayatımda :) bunlardan biri range extender olabilir mi? kablosuz modeme uzak sayılabilecek mesafeden 110mbps aldığım oluyor (normalde benim paket max 100) o açıdan makul geldi bana. ben ama hangisi nedir bilemediğim için kontrol etmekten de çekindim açıkçası, halbuki bomba mı ulan bu yanlış kabloyu çekince patlasın ama yok.
  • mark greg sputnik  (12.04.23 01:49:18) 
onlar ont cihazı. fiberden, utp'ye dönüştürür sadece konumuzla alakası yok yani :) o halde tek çözüm wireless kartının ayarları ile oynamak. modelini bulabilirsen bir bakayım sorunun nedenine.

modelini, denetim masası, sistem özellikleri, aygıt yöneticisi üzerinden ağ adaptörleri kısmında görebilirsin. intel veya realtek'tir zaten.
  • delidir yakalayin  (12.04.23 08:57:44) 
ağ bağdaştırıcıları kısmında bir ton şey var ama en tanıdık gelenler şunlar oldu,

qualcomm atheros ar956x wireless network adapter

realtek pcie gbe family controller

bunlar işimize yarar mı? :/
  • mark greg sputnik  (12.04.23 18:34:57) 
qualcomm atheros ar956x

ağ bağdaştırıcınız bu. araştırdığım kadarıyla bu kart 5 ghz wireless netwoklerde sorun yaratıyor. ilk olarak şu driver'ı deneyin

dlcdnets.asus.com

olmadı modem'den 5 ghz'i tamamen kapatın. sadece 2.4 kalsın.
  • delidir yakalayin  (13.04.23 08:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.