[]

Nasıl İngilizce konuşabilirim?

Normal gündelik hayatta iletişim kurmak, sorunlarımı dertlerimi anlatabilmek, bir muhabbeti anlayabilmek için neler yapmam gerekir ?

tahminimce ingilizce seviyem a2 ama konuşma anlamında çok zayıfım. basit ingilizce konuşan birini anlıyorum, A1 seviye hikaye kitaplarını anlıyorum ama önemli olan konuşabilmek. bunun için ne yapmam gerekiyor ?


 
Kelime dağarcığı için bol bol okumak, konuşma için de bol bol pratikten başka çare yok. Okul/iş aracılığıyla uluslararası ortamlara girebiliyorsanız fırsatları kaçırmayın. Giremiyorsanız kendinize anadili İngilizce olan ya da C seviyelerinde İngilizce bilen bir gönüllü bulun ki yanlışlarınızı düzeltsin.

Gündelik konuşmalar ve slang için sitcom (ya da en azından tarihi/fantazi olmayan) diziler, filmler ve internette bol bol ingilizce medyaya maruz kalmak faydalı olur ama daha fazla kelime öğrenmek, dil yapısını kavramak, gramer kurallarına aşinalık için edebiyat okumayı ihmal etmeyin bence. Anlamını bilmediğiniz kelimelere İngilizce-Türkçe sözlük yerine önce İngilizce sözlükten bakın (Cambridge ve Oxford mesela), oradaki tanımı anlamazsanız Türkçesine bakarsınız.

Bir de konuşma fırsatı bulduğunuzda telaşlanmayın, bir şeyi nasıl anlatacağınızı toparlayamazsanız "one minüt" deyin, sakin sakin düşünerek konuşun, kimse sizden anadil akıcılığı beklemeyecek.
  • kobuzchu kiz  (11.04.23 08:14:41) 
a2 iken ancak markete gidip ekmek isteyebilirsin. ekmek satan kişi dilimlememi ister misin dediğinde anlamak istiyorsan önce b1 ol. hayır ekmeği buzluğa atacağım arkadaşlarım gelince çıkaracağım diyebilmek için b2 ol.

a2 iken bir insan konuşamaz zaten. ezberlenmiş kalıp cümleleri tekrarlar o kadar.
  • bohr atom modeli  (11.04.23 10:37:50) 
Online hocayla konusucaksin. İtalki kullaniyorum ben â2 ispanyolca ile belirli oranda konusabiliyorum


  • Slynmaster  (11.04.23 22:41:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.