[]

Vw touran'a yükseliyorum

Köpeğim var, şu an mevcutta fiesta var. Bununla yüzde 100 doluluk yaparak gidiyoruz tatil vs. Herhangi bir esneklik olamıyor.

Aklımda 7 kişilik araba var, sebebi de benim danayi en arka 6-7 koltuğa koymak.
Bagaja koymak istemem çünkü bagaj güvenli değil, insan ya da hayvan taşımak için yapilmiyorlar. Ileride çocuk olursa ona da hazırlık olur.

Piyasada belli arabalar var (nissan xtrail, Peugeot 5008, dacia jogger vs). Hepsinin belli başlı avantajlari var ama suv sevmiyorum. Kullanmanin bir mantığını da göremiyorum. Dagda yaşıyorum ama etrafimda çoğu insanda suv falan yok. Hatta elektrikli araçlar suvdan fazla.

Bu sebepten dönüp dolaşıp hep vw touran'a geliyorum, 1.5 tsi olarak. Ne çok büyük ne küçük, 6-7 kısmı ideal. Vw içini hep sevdim çünkü dokunmatiklerden hoşlanmıyorum, özellikle klima çünkü ekranlar arabalarda sorun yasayabiliyor.

Kullanan varsa yorumlarini beklerim ya da 1.5 tsi kullanan varsa. Otomatik almayacagim. Günlük yolum 20 git 20 gel 40km, bunun 10-10 km dağdan aşağı iniş, geri kalanı otoban. Dizele ihtiyacim yok yani.

Ikinci el alırım.

 
allah affetsin ama çok çok çirkin bir araba. tam 50 yaş üstü, bence 3008 veya tiguan hem öyle abartı büyük değil hem geniş hem şehir içi arabası. tiguan daha geniştir bu arada 3008’den, ama 3008’in de özellikle 2020 üstü gt lineları çok iyi makyajlı olanların.


  • hayati cozemeyen adam  (10.04.23 14:15:39) 
Baktim simdi nasilmis diye de sahiden cirkin bir araba imis VW Touran. SUV yerine butcenize gore cross-over ya da compact SUV denen tipteki araclara bakabilirsiniz. Elektrikli ya da plug-in secenekleri de olur eger oyle bir tercihiniz varsa.


  • sertac akin  (10.04.23 14:28:54) 
bilgim yok ama yazmaya geldim:

çok çok çirkin bir araba +1
  • babafingo  (10.04.23 14:30:15) 
fiyatlari bilmiyorum ama station wagon daha guzel degil mi? bu biraz dobloya benziyor. mercedes veya passatin sw begeniyorum ben bagaja da oturabilir bebek. tourana benzer peugeot vardi modelini hatirlamiyorum o da daha iyiydi(bombos yorum ama bilen varsa modeli yazar). teknik ozellik bilmiyorz


  • ala09  (10.04.23 14:59:36) 
caddy al tipi daha düzgün yeni caddylere bak derim. hayattan beklentim yok arabası tip olarak


  • abi bi dizi buldum on numara  (10.04.23 15:07:20) 
dolu sıfır jogger alırdım ben olsaydım.

hatta ciddi ciddi düşünüyorum. bizde de kedi var, çocuk var ve tatillerde çok uzun yol yapıyoruz. fabia var, hint arabasına dönüyor o zamanlarda. epey araştırdım, jogger'a yükseldim ben de. tavsiye ederim.
  • avianthem  (10.04.23 16:04:27) 
@avianthem; acayip yukseldim ona da ama yok güvenlik yok su bu diye kafam karıştı:/


  • logisticsmanager  (10.04.23 16:58:14) 
@logisticsmanager ya o güvenlik işleri biraz değişik. euro ncap ya da iihs her sene güncelliyor istediği şeyleri. kağıt üstünde 2016 fabia'dan daha güvenli mesela jogger. büyük kazalarda zaten her araba güvensiz. ben de çok takardım eskiden ama detayına indikten sonra artık o kadar takmıyorum.

servisi, parçası vs. ucuz. bir de jogger'ın ek ekipmanları da var yatak, çadır vs. kamp yapmalık ya da uzun yolda arabayı çekip içinde kalmalık. tr şartlarında harika bir seçenek diye düşünüyorum.
  • avianthem  (10.04.23 19:09:04) 
çirkin araba. yani suv'un kullanım amaçlarından biri de hacim. bence hemen eleme. olmaz diyorsan sw bak. audi veya vw


  • paintov  (10.04.23 19:48:23) 
Fb'de gruplar oluyor. Kullanan insanları orada bulursunuz şimdi baktım vw touran türkiye diye var. ordan sorun bence.


  • benim bir gizli bildiğim var  (10.04.23 21:02:47) 
touran golf tabanlıdır hep, eskisi yenisi kullanılır, yükselmeye devam et. 1.5 tsi ise güzel bir motor.

ikinci el bakıyor isen zafira c 1.4 turbo benzin 140 hp de tavsiye ederim. alt yapı ve teknoloji olarak astra j'dir. dizel sakın alma çünkü adblue'su var zafira'ların sorun yaşarsın (özellikle 2.0 dizelde, ama 1.6 dizeli de sorunsuz değildir).
  • rain when i die  (10.04.23 21:12:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.