[]

sürücü koltuğunda kadınların çektiği story'ler

selam sevgili sözlükçü instagram ahalisi,

intagram'da çok fazla kadının sürücü koltuğunda otururken ve araba hareket ederken story çektiğini görüyorum. bu story'lerde arkada bir şarkı çalıyor, bu kadınlar da bu şarkıyı söylüyormuş gibi yapıyor. bu sırada kafaları hareket ediyor sağa sola, genelde sola doğru kameraya bakıyorlar 4-5 saniyelik aralıklarla.

bunun illegal olması ya da sorumsuzluk olması vs değil takıldığım yer. ben bunu nasıl yaptıklarını anlamıyorum. yani araba giderken ve belli ki onlar kullanırken nasıl böyle video çekebiliyorlar? bana yapılması çok zor ve çok yüksek oranda kazaya sebebiyet vermesi gerekiyor gibi geliyor ama hiç öyle bir haber de okumadım. yani benim çözemediğim bir pratiklik olması lazım.

nasıl yapıyorlar bunu?

 
sadece bu akım değil ki... direksiyondan video çeken bir sürü insan var. arada kameraya bakıyorlar, konuşuyorlar vs... sana katılıyorum, bunun cezası olmalı. atıyorum aracında cep telefonuyla konuşan birini hadi tespit edemeyebilirsin, kaldı ki çok acil bir şey olmuştur, gerçekçi olmak gerekirse araç kullanırken başka şeyler yapmak zorunda kalabiliyor insanlar ama video açıp kameraya bakarak araba sürmek tamamen delilik bence.

hepsinin yüzleri apaçık görünüyor yani bence de böyle bir şeyin mümkün olmaması lazım ama niyeyse hiçbir şey yapılmıyor. bildiğim kadarıyla yurtdışında filan da cezası yok bunun. araba dediğin alet doğru kullanmayınca ölüm saçar. artık günlük hayatın parçası olduğu, herkes sürekli kullandığı için bu basit gerçek göz ardı ediliyor sanırım. 3 bin saat düzgün sürersin ama bir anlık dikkatsizlikte takla atıp ölebilir veya başkalarını öldürebilirsin sonuçta. ben efendi gibi odaklanıp süremem diyen toplu taşımaya binsin.

ama işte kime anlatıyoruz, böyle yani şansa yaşıyoruz işte, doğru dürüst yapılan hiçbir şey yok.
  • mark greg sputnik  (10.04.23 07:31:40) 
kameralardaki ayna efektinden dolayı aslında yolcu koltuğunda oturan kadınları direksiyon başında gibi algılıyor olabilir misin?


  • elorelia  (10.04.23 09:04:33) 
telefonu bi yere sabitleyince çok zor değil. eliyle tutsa bile tek elle otomatik araba kullanılır rahat.


  • jelly bear  (10.04.23 09:23:27) 
Demek ki acemi değiller, tamam tehlikeli ama bir süre sonra kas hafızası, el kol ayak koordinasyonları meleke cezbediyor.

Yani "şurada frene basmam lazım" - "şimdi vites değişmeliyim" - "şurada gazı biraz arttırmalıyım" vs gibi düşünmüyoruz sürerken. İstemsizce bunlar hızlıca ve bir koordinasyon içinde gerçekleşiyor.

Geriye kalan tek bir nokta var, yola bakmak, yoldan uzun süre gözü ayırmak kısmı. Tehlikeli olan bu aslında, ama sürekli kameraya bakıp yoldan gözünü ayırmaz kimse.

Kamera/telefon zaten genelde önde yada ön çaprazda, yani sürekli kameraya bakıyormuş gibi olsa da bir gözü sürekli önüne/yola bakıyor istemeden de olsa.

Bu videolar da genelde akıcı trafikte yada trafik sıkışıklığında çekiliyor, yüksek süratlerde yapılması çok tehlikeli ki zaten yapmaya çalışmaz kimse (sanırım)
  • John Bloor  (10.04.23 10:13:38) 
kamera sabitlendikten sonra zorluğu olduğunu düşünmüyorum. el kol serbest sonuçta tek yapılan konuşmak ve birkaç saniye kameraya bakmak. beni en çok düşündüren hem hızlı araba sürüp hem yolu çekenler. gerçekten NASIL yapıyorlar bilmiyorum. birkaç kere deneyeyim dedim yok yok yani ben mi çok beceriksizim onlar mı fazla yetenekli anlayabilmiş değilim.


  • chanandler bong  (10.04.23 10:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.