[]

Chatgpt hatalarının can sıkması

Arada çok bariz bilgi hataları yapıyor.
Bir yazarın en popüler kitaplarını listele diyorum.
Gitmiş başkasının kitabını koymuş.
Sinek küçükdür ama mide bulandırır hesabı,
Ne yapacağız check mi edeceğiz verdiği her cevabı?

 
Ben antik çağa ilişkin çok ünlü bir yer sordum. Peşinden en az 10 detay sordum. Cevaplardan en az 5 sayfa metin çıkar. Her detay doğru.
Ama yerin çok alakasız bir ülkede olduğunu söyledi. Tüm detayları da o ülkeye göre kurgulamış.
İsim benzerliği falan olabilir mi diye araştırdım. Yok öyle bir şey.

Çok inanmamak lazım.
  • Mirket  (09.04.23 15:14:26) 
Bilgi edinme amaçlı chatgpt kullanmayı pek anlamıyorum ben şu aşamada.

Zaten çok iyi bildiğim bir konuda tembellik edip derleme yapmak, hamaliye iş yaptırmak ve ardından kontrol ederek kullanmak için en fazla girerim o topa.
  • hedep  (09.04.23 17:04:25 ~ 10.04.23 04:15:22) 
ben de deneme amaçlı çalıştığım konuyla (akademik) ilgili sorular sormuştum. sonra bir bilgiyle ilgili referans istedim. makale referansı verdi, baktım ancak öyle bir makale yok. gayet mantıklı bir başlığı, yazarı vs. vardı, literatürü bilmeme rağmen mantıklı geldi. muhtemelen konuyla ilgili bir şeyleri birleştirip öyle bir şey çıkarttı ortaya. ben de bu tarz konularda güvenmemek gerektiğini düşünüyorum. onun dışında çeviri, metin oluşturma vs. gibi şeylerde faydalı oluyor.


  • pebbles flintstone  (09.04.23 19:06:13) 
Verdiği 10 cevabın 7'si sorunlu, eksik, çok fena uyduruyor. Geliştirilmeye hâlâ çok ciddi derecede muhtaç.


  • levent bilgen  (09.04.23 19:24:51) 
Ben genelde editör gibi kullanıyorum. Hani yazıyı yazarsın ama fiyakalı hale getirir ya, öyle. O sebeple başka yerden teyit ettirmeme gerek kalmıyor.


  • SiyamkedisiZorro  (10.04.23 11:33:25 ~ 11:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.