[]

Türk hattını yurt dışında nasıl kullanabiliyorsunuz?

Arkadaşlar bugün konu başlık için ilgili bayilerle görüştüm ancak günlük 150 lira yurtdışı kullanım bedelinden bahsediliyor.

Ben istiyorum ki, banka onay mesajlarını görebileyim sadece, bu bana yeter. Ancak hiçbir çözüm bulamadım. İllaki çıkınca yurtdışı hattımı takıp bunu iptal mi etmek gerekiyor, başka bir çözümü yok mu bu işin?

Kendi hattımı e-sim yapıp, yurtdışı kullanımına kapatalım dedim. Bu defada, her halükarda sinyal alacağı için maliyet yine yansır dediler...

Tecrübelerinizi dinlemek isterim, teşekkürler.

 
faturasız hattım için yurtdışı paketi alarak kullandım. turkcell 3 günlük 250 tl paket. yurtiçi paketinizi yurtdışında kullanmaya yarıyor.

faturalı hatlar için dolaşımda olup kullandığın sürece o oranda maliyet çıkıyor. faturalı hatlarda da bir paket var mıdır bilemiyorum.
  • chanandler bong  (07.04.23 15:04:42) 
konuşma, sms gönderme veya mobil internet kullanımı yapmadığınız sürece ücret çıkmıyor. son 3 ayda 2 kere yurt dışına çıktım ikisinde de sadece wifi aracılığıyla iletişim sağladım. lüzumlu lüzumsuz bir çok sms de geldi ama bir ücret yansıtılmadı.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (07.04.23 15:05:45) 
yok yahu, o dedikleri buradaki paketini kullanabilmen için vermen gereken ücrettir. Hani burada 10gb data hakkın vardır 1000dk vardır, günde 150 lira verirsen ondan düşeriz diyordur bence öyle paketler vardı çünkü.

Hat kapanmayacak şekilde 3-6 ayda bir para yüklesen yetiyordu eskiden.(değişmediyse)
  • nhk ni youkosu  (07.04.23 15:16:10 ~ 15:16:29) 
Yurtdışında yaşıyorum,

TR Turkcell faturalı hattım ile arama yapıp, Türkiye'de gibi arama alabiliyorum. Banka smslerini alabiliyorum. Günlük ücret vs. ödemiyorum, aramalar faturalı paketimden düşüyor.

Bunun için VoWifi hizmetini ücretsiz aktifleştirmek gerekli. (www.turkcell.com.tr)

Yurt dışına çıkınca telefon uçak modundayken wifi ile internete bağlanınca yukarıda operatör kısmında Turkcell Wi-Fi yazmaya başlıyor. Böylece hiçbir baz istasyonuna bağlı olmadığından roaming ücreti ödenmiyor.
Dikkat etmen gereken mobil veri ve mobil bağlantı kapalı olacak, sadece wifi olan yerlerde aktif kullanılabiliyor.
  • Northern Mariner  (07.04.23 15:24:05 ~ 15:25:07) 
@kanatlı kontun müşfik öpücüğü,

Sizin hat nasıldı, faturalı, faturasız? Sanırım kullanımı yurtdışına da kapatmışsınızdır?
Vodafone faturalı kullanıyorum bu arada.
  • va  (07.04.23 15:24:10) 
@Northern Mariner,
Vodafone faturalıda bir karşılığı varsa oldukça faydalı paylaşımınız.
Olmadı Turkcell kullanılabilir.
  • va  (07.04.23 15:27:03) 
Vodafone'da var www.vodafone.com.tr


  • Northern Mariner  (07.04.23 15:29:34) 
faturalı vodafone red benim de


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (07.04.23 16:32:37) 
şu an yurtdışında olan biri netleştirebilir mi, roaming veri kullanımıyla ilgili olmalı(internet), roaming kapalı ama hat açık olunca sms gelir aranabilirsin de. Ben 2018'lere kadar gidip 1 yıl yaşadığımda da arada gezilerde de hiç paket vs. almadım. Turkcell aktifti atıyorum ülkesine göre Orange yazıyordu, sms almak bedavaydı sms göndermek de normal ücretiydi. Arama yapmadım ama banka beni aradı konuştuk da mesela. Bu şekilde kullanmakta sıkıntı yok ki? Şu an var mı? O zaman 1 haftalık geziye gidene de günlük 150 lira geçirirler. Bence mobil veri ile karıştırıyor bayiler.


  • nhk ni youkosu  (07.04.23 17:09:36 ~ 17:21:29) 
2 sene önce yurtdışına gittiğimde, dışarıdan arama alabiliyordum. şimdi gittiğimde ise hiçbir şekilde kullanamadım. Türk telekom.


  • Kahvedesu  (07.04.23 17:46:34) 
ben turkcell RahatHat kullaniyorum. herhangi bir paket yada aylik aboneligim yok. sadece ayda 8-9TL telsiz kullanim vergisi mi ne onu oduyorum. hattim acik her turlu banka mesajlarini alabiliyorum. tr'den arama alip, gerekirse tr'yi de arayabiliyorum ama tabi gayet pahali. sms almak ucretli degil. yurtdisi hattimi e-sim yaptirdim. hem yurtdisi hattim hem de turkcell hattim 7/24 acik.

ozellikle turkcell'i e-sim yaptirmadim cunku turkcell her e-sim isteginde ekstra ucret istiyor ve internetten yeni e-sim alma imkani yok. yurtdisi hattima online islemlerden istedigim zaman ucretsiz yeni e-sim isteyebiliyorum. o yuzden telefon degisikliginde vs daha pratik olacagi icin yurtdisi hattimi e-sim'e cevirdim
  • crucio  (07.04.23 20:50:47) 
yurtdışı için en rahat vodafone.


  • late viper  (07.04.23 20:57:17) 
Yurt disindan yeni dondum. Aylarca ucretsiz hattimi kullandim. Battim turkcel ve voicewifi vardi. Onu actim normalde telefon hep ucak modundaydi. Wifi ile telefonu aktif olarak kulladindjm.


  • kuzey li  (07.04.23 22:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.