[]

(+18) ölürken düşme pozisyonu - bilinç açıklığı

Arkadaşlar lütfen şu konuda bana yardımcı olun, kime sorsam önemi yokmuş gibi konuşup geçiştiriyor ama benim için öleceğini bilmiş olup olmaması önemli.
Gördüğüm resimde sırt üstü yatıyor, sol bacağı düz, sağ bacağı dış yana doğru bükük, kollarının konumunu göremedim. Ayağı kaymış olabilir diyorlar, bence kaymamış, iki ayağı da kilimin üstünde duruyor ve kilim hafif kaymış, o da düşmenin etkisi diye düşünüyorum, ayağı kayıp düşse kilim daha çok yer değiştirip toplanmış olurdu gibi geliyor.
Bir insan sırt üstü neredeyse dümdüz düşüp başının arkasında solunumla ilgili bölgeye darbe aldıysa (ölüm nedeninin bu olduğu kanısındalar) düşerken bilinci çok büyük ihtimalle kapalıdır diye düşünüyorum, doğru mu? Öyle olmasa başına o kadar sert bir darbe alır mıydı, kendini kollarıyla falan durdurmaz mıydı başı yere vurmadan? Ya da düştüğünü bildi de mecali mi olmadı dirseklerini yere koymaya, öyle olabilir mi? Ben hayatımda bi kere bayılmıştım mesela, başımı yere sert bir şekilde vuracak kadar bilinçsizdim saniyelik olarak ama telefon elimden yere düşmedi, nasıl oluyor anlamıyorum. Hiç bilemez miyiz? Evde yalnız olduğu için otopsiye göndermediler, boşuna kesilmesin demişler. Ben de bir şeyin farkında değildim o gün, sonradan bu kadar kafamı kurcalayacağını bilemedim.

Edit: Otopsi yapılmalıydı kesinlikle. Zaten doktor da normalde yapılması gerektiğini ama şüpheli bir durum görülmediği için yaptırmadığını kabul etti definden sonra. Öncesinde bilseydim kesinlikle isterdim. Ölüm nedenini bile ona göre yazdı otopsiye gitmeyecek şekilde. Bi bakılsa dedim ama ısrar etmemiştim o zaman. Şimdi en sevdiğim insanı genç yaşında neden kaybetmek zorunda kaldığımı bilmemek beni mahvediyor. 3 hafta oldu, böyle olacağını bilseydim ısrar ederdim.

 
hiç bilemeyiz. 1 bayılma deneyiminiz var, telefon elinizden düşmedi diye hep öyle olacak demek değil. bir şekilde her detaydan anlam çıkarmaya çalışıyorsunuz ki bu normal ama her yorum için bir karşı yorum da olacak. bilme şansınız yok.
umarım çabuk atlatırsınız bu travmayı

  • kisa  (07.04.23 08:55:34) 
İnme, anevrizma yırtılması vs sonucu bilincini anlık kaybedip düşmüş de olabilir. Yani, beyin kanaması geçirdiği için düşüp, düşmenin etkisiyle, solunumu sağlayan bölgeye de darbe alıp, vefat etmiş olabilir. Bana da düşüş şeklinden, bilincini kaybetmiş gibi geldi.


  • PhoenixRising  (07.04.23 09:02:22) 
Ceza hukuk alanında çalışan bir hukukçu olarak cevap vermeliyim ki otopsi istenmesi gereken bir durum mevcut. Olay yerine incelemeye gelen savcının da otopsi istemesi gerekirdi bu durumda


  • apocalipy  (07.04.23 10:58:11) 
bir yaşlı akrabam da evde tek başınayken öldü. çocukları ısrarla otopsi istemediği halde savcı kabul etmeyip otopsi yapılmasına karar verdi. evde tek başına olması daha da şüpheli görüldü. bu mantıkla sizde de otopsi yapılmalıydı gibi geldi bana da.

@kisa nın dediği gibi bence de sadece fotoğraftan bilinebilecek bir şey değil.
  • chanandler bong  (07.04.23 14:53:09) 
Gözüne perde iniyormuş son günlerinde.. herhalde pıhtı atmış olacak.. ah bilseydik


  • mezzosprite  (20.04.23 16:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.