[]

ayağımı fare ısırdı veya tırmaladı veya kemirdi ne yapmalıyım?

tadilat vs işleri için yazlığa uğradım bugün. işleri ayarlayamayınca burada kalmam gerekti. o sıra ayağımda çorap, terlik vs yoktu ve bir ayağımın üzerinde tırmalama haşere ısırması gibi bir şey hissettim ve kafamı çevirip baktığımda hızla kaçan bir fındık faresi olduğunu gördüm. hemen kaçtı haliyle ve oldukça küçüktü. hatta ben ilk hamam böceği zannettim önce ama fare dışında başka bir canlı böyle hızlı kaçamazdı. sonrasında da farkettim zaten kaçtığı yerde tektar gördüm.

akabinde ayağımı kontrol ettim ve yıkayıp kolonyaladım ama bunun bir işe yaramadığının farkındayım.
ayağımda bir ısırık izi, kanama veya başka bir kabarma tahriş olma vs anormal durum yok. sadece tırmalama veya ısırma gibi bir şey hissettim ve irkildim fare de kaçtı anında.

şimdi ısırsaydı kan vs çıkar mıydı veya ısırık izi olur muydu? inşallah tırmalamıştır ısırmamıştır diycem ama bundan emin olmam neredeyse imkansız sanırım. şuan doktora gitmeli miyim? yarın gitsem olur mu yoksa acil bir şekilde derhal gitmeli miyim? başıma ilk kez böyle bir şey geldi ne yapacağımı bilemedim.
olay az önce 04:30 sularında gerçekleşti.

 
Doktora tedbiren de olsa git. Ne kaybedersin ki?


  • abuzer  (07.04.23 06:23:21) 
Risk almayın. Doktora görünün,eğer ısırık varsa mutlaka kuduz aşısı olun. Geri dönüşü yok. Geçmiş olsun.


  • old possum  (07.04.23 09:07:05) 
kuduz aşısı ol bence de.


  • arveles gibiyim  (07.04.23 09:24:19) 
Isırık yoksa evham yapmayın, ama yine de devlet hastanesine gidip hikayeyi anlatın ve ayağı gösterin. Büyük ihtimal ile kanama ve açık yara olmadığı için bir şey olmaz diyeceklerdir.

Ama doktor da sizin benim gibi evhamlıysa, hem tetanoz hem de kuduz aşısını basacaktır. Sonra onları 4-5 taneye tamamlayacaksınız.
  • John Bloor  (07.04.23 10:50:29) 
Farelerin kuduz taşıyıcısı olamadıklarını, çünkü çok küçük hayvanlar oldukları için çok kısa süre içinde hastalığı bulaştıramadan öldüklerini duymuştum.

Sabunlu suyla yıkamak da %50 ye kadar koruyuculuk sağlayan bir metod. Yani yavana atmayın. Kuduz bir hayvan tarafından ısırıldıktan sonra hastalanma şansını baya bi düşürüyor.

Sizin durumda ben açık yara görmüyorsam heralde bü şey yapmazdım. Büyükihtimalle hayvan sizin ayağınızın üzerinde yürüdü, tırnakları da size ısırılma gibi hissettirdi.
Tahriş bile yok diyorsunuz. Ben olsam bi aksiyon almazdım
  • zimbirik  (07.04.23 12:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.