[]

Yeni aracı teslim alma tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar,

Araç aldık bir tane 0, bayiden. Teslim alacağız bir hafta içerisinde hayırlısıyla. Sormak istediğim birkaç konu var size. Pek tecrübeli değilim bu konularda maalesef..

1-Aracı alırken şuna şuna mutlaka dikkat edin dediğiniz bir şey var mı teslim sırasında?

2-Aracı en az 5 sene kullanacağım ve güzel bakmak istiyorum açıkçası. Bayide aksesuarlar var mesela tampon koruma, döşeme koruma vs gibi gibi. Bunlardan şunları mutlaka yaptır dediğiniz bir şey olur mu aracı korumak adına? Mesela araca seramik kaplama vs yaptıralım mı? Bunu illa bayide mi yaptıralım? Dışarıda nerede yaptırmayı tavsiye edersiniz daha uygun olması açısından? Koruma kaplamalar varmış mesela bilemiyorum hiç anlamam bu işlerden.

3-Aracın tavanını siyaha kaplatmak istiyorum mesela, bu tür olaylarda garanti bozulması vs gibi bir durum olmaz değil mi, araca zarar verir mi? Nereyi önerirsiniz bunun için mesela?

4-Park sensörü taktıracağım bir de ön ve arka lcd monitörlü serviste. Bunu tavsiye eder misiniz?

5-Mesela döşeme koruma nasıl olur bilmiyorum kumaş çünkü araç, yararı olur mu yani. Bunun yerine koltuk kılıf takımı mı alsam dedim daha sağlam bir koruma sağlamaz mı? ama onlar da 2-3 bin tl. yani sağlam olanlar herhalde.

Teşekkür ediyorum yardımcı olan herkese..

 
2- Bayide hiç bir şey yaptırma, kaplama v.s. uzak dur.
aldıktan sonra iyi bir cam filmi ustasında kaliteli marka cam filmi taktır yeter.

3- kaptlatma, ruhsata işletmek zorundasın

4- taktır tabi ama bunu da sonradan taktırabilirsin, servise fazla para verme.

5- döeşeme koruma v.s. hepsi yalan yaptırma bir şey. kılıf ta taktırma 90lı yıllarda mı yaşıyoruz
  • nuisance  (07.04.23 00:10:53) 
1. aracın her detayını kontrol et. kılcal çizik bile olmasın. en ufak hatada telafi için bakım/aksesuar talep et. içini dışını detaylı kontrol et.

2. hiçbir şeyi bayide yaptırmana gerek yok. park sensörü harici. kaplama vs başka yerde yaptırırsın.

3. ben yeni aracı kaplamazdım. ama garantiden sorun olmaz. sadece boya ile ilgili şikayetlerinde garanti olmaz o zaman.

4. tavsiye ederim garantili olur.

5. koltuklarda airbag varsa kılıf tavsiye etmem. orijinal kullan kirlendikçe yıkatırsın. senede 1 bile yıkatsan fazlasıyla yeter.
  • jelly bear  (07.04.23 00:27:15) 
Hiç bir şeyi serviste yaptırma. Bayiden sıfır da alsan ekspere göster; misal konteynere indirilirken/bindirilirken sağı solu çarpıyor sıfır gibi yapıp öyle getiriyorlar bayiye.


  • montakristokondu  (07.04.23 02:40:55) 
1- MTV ikinci taksidi kim ödeyecek sor. Boya durumuna bak, çizik, vuruk vs. olmasın. Varsa indirim isteyebilirsin. Bazıları hemen ekspere götürüyor. sana kalmış.

2- Yaptıracaksan mutlaka dışarıda yaptır. Serviste daha pahalı olacaktır.

4- Bunu serviste yaptırırdım ben olsam. Dışarıda yeni aracın elektrik tesisatına müdahaleden çekinirdim. Çok apaçi tipler var sanayide. "Bir şey olmaz abi" mantığında sapma sapan işler yapabiliyorlar. İleride elektrikli ilgili bir şeyi garantiden yaptırmak istediğinde dışarıdaki müdahaleyi işaret edip servis kabul etmeyebilir, işin kötüsü haklı da olabilirler. Bunu yetkili serviste yaptır, garanti ile ilgili sorun yaşama. Ben ikinci el araba alırken de bu tip şeylerin yetkili serviste yapılıp yapılmadığına bakarım.
Tasarruf etmek istiyorsan ekranında vazgeçebilirsin, sadece sesli daha ucuz bir versiyonu varsa. Bence bip bip ses yeterli oluyor.

5- 5 sene kullancağım diyorsan gerek yok. 15 sene kullanacağım deseydin olurdu.
Tek istisnası, bebek koltuğu koyacaksan onun altına koruyucu bezlerden olabilir.
  • burfak  (07.04.23 07:49:13) 
1 ruhsatı eline al plakaya bak. başıma geldi yanlış plaka takmışlar.
2 seramik kaplama vs bayide iyi yapmazlar profesyonel firmaya yönel. ünlü markalar var meguiars iyidir.

3 kaplama ileride sökülürse boya farkı yapabilir.

4 serviste yaptırabilirsin.

5 gerek yok.

araç ne bu arada?
  • mikahakkinen  (07.04.23 10:32:18 ~ 10:32:52) 
Aracı teslim alırken boya ölçüm cihazını rica et ve tüm parçaların değerlerini göstermelerini iste. Boyanmış parça varsa sıkıntı olur, varsa o dediğin işlemleri filan bedavaya yaptırmaya çalışırsın.


  • John Bloor  (07.04.23 11:10:19) 
Bayiler araçları boyalı satabiliyor dikkat etmek lazım, ikinci olarak bu kadar üstüne düşmeyin yarın bir gün illa ki sağına soluna birsey olacak cok üzerine düşmeyin bence.


  • mirty  (07.04.23 16:21:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.