[]

Türkiyede ikametgahi olmayan biri nasil banka hesabi acabilir?

Yurtdisinda yasiyorum, türkiyeye sik sik geldigim icin burada bir banka hesabi acmak istiyorum. Türkiye vatandasiyim ama türkiyede ikametgahim yok, üzerime fatura yok. Nasil banka hesabi acabilirim?




 
Benim ikametgahim yıllardır yurt dışında, 3 ayrı bankada da hesabım var(Garanti, iş, Ziraat). Fatura filan da istediklerini hatırlamıyorum.


  • fraise  (07.04.23 00:16:22) 
@fraise

o hesaplari yurtdisina ciktiktan sonra mi actirdin yoksa zaten var miydi sen yurtdisina cikmadan once?

soru bu aslinda.
  • baldur2  (07.04.23 00:24:12) 
Eger yeni cipli kimlik kartiniz ve NFC ozellikli cep telefonunuz varsa pek cok bankanin uygulamasi ustunden hesap acabiliyorsunuz. Ben yurt disinda ikamet ederken bu sekilde actim.


  • sertac akin  (07.04.23 00:58:40) 
yurt dışında türkiye bankaları var onlarda açılamıyor mu


  • abi bi dizi buldum on numara  (07.04.23 01:04:20) 
18 yaşından küçüktüm ben zaten yurt dışına ciktigimda ve hiç hesabım yoktu Türkiye'de. En son hesabımı 1 sene önce açtim.


  • fraise  (07.04.23 01:12:56) 
Turkiye'ye geldiginde bir bankaya gir sor, sartlari ogren bir zahmet. Baska ulkeden oturdugun yerden hesap acmasi bu kadar kolay olmamali zaten mantiken. Tr'ye geldiginde Yaninda y.disinda yasadigina dair adres kaniti icin y.disindan fatura, mektup vs bulundurman yardimci olur muracaat sirasinda

@abi bi dizi buldum on numara yurt disindaki Turk bankalarinin adinin Turk olmasi disinda Turkiye ile alakasi yok. O bankalara gidip ben Turkiye'de hesap actirmak istiyorum dersen gulerler adama.
  • freedonia  (07.04.23 10:39:44 ~ 10:52:19) 
gidip gelmeden (uzaktan) acmayi soruyorsaniz bilmiyorum. ama sordugunuz ikametgah olmadan banka hesabi acip acamayacaginiz ise acabilirsiniz. yurt disinda yasiyorum, turkiye'deki banka hesaplarimda yurt disindaki adresim kayitli. bir sorun yasamadim. acacaginiz zaman yurt disinda yasadiginizi soyleyin, adresinizi soyleyin, yeterli.


  • Sour  (07.04.23 12:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.