[]

ev için yapılan harcamaları vergiden nasıl düşüyoruz?

evi kiraya verdik ama öncesinde ev için 30.000 tl harcama yaptım. mutfak dolabı, duşakabin,kapılar değişti hepsini sıfır aldığım için fatuları bende mevcut. 2024 mart ayında beyanname verirken bunları vergiden düşebilir miyim ve bu işlemler nasıl yapılıyor? online fatura geçerli olur mu? bilgisi olan var mıdır?




 
beyan verirken götürü usulü verilmesi lazım geliyordu sanırım. tam hatırlamamakla birlikte vergi dairesine sorarsanız bilgi verirler. ben sağlam bir tadilat yapmıştım. sanırım 4 sene hiç vergi vermedim. (2017 civarı daire başına 30bin civarı masraf yapmıştım. doğalgaz, wc, banyo, parke boya vs.)


  • phonex  (07.04.23 01:25:51) 
Evet gerçek gider yöntemini seçerek yapmış olduğunuz faturalı giderleri matrahdan düşebilirsiniz .
Kanunen kabul edilen giderlerinizi beyannamede takam olarak belirtmeniz yeterli . Tabi bunla ilgili evrakları 5 yük boyunca ( maliye sorarsa diye saklamanız gerekir .
Tabii illa gerçek gider yöntemini değil götürü gider yöntemini seçebilir siniz .
Eğer götürü gider yöntemini seçerseniz direkt belgesiz ,
O yul içinde tahsil ettiğiniz kira gelirinin toplamını ,
Sene içinde 100.000 diyelim
……………… -21.000 tl matrahtan muaf kısım (22 yılı için ) her yul yenilenir bu tutar ,
………………..79.000 tl üzerinde
………………..-11.850. Tl. yüzde 15 götürü gider
………………..67.150 tl vergi matrahınız olur .
Ayrıca götürü gider yöntemini seçerseniz herhangi bir belge sunmanıza gerek yok .
Benim örneğime göre 100.000 değil 200.000 kita getirisi elde etseydiniz götürü gider size daha avantajlı olabilirdi .
Tabi konutun hisseli olup olmadığı , başkaca komut gelirinin olup olmadığı bu hesaplamayı değiştirir .
  • dunyatuhaf  (07.04.23 03:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.