[]

Kendi işini yapanlar - fiyatlandırmayı nasıl yapıyorsunuz?

3.5 yıldır freelancing yapıyorum ama işimi büyütemedim. çünkü bazı konularda bilgisizim ve sanki para kazanmaya devam etsem de işimde ilerleyemiyorum gibi hissediyorum. en basitinden işimin ederinden emin olamıyorum, nasıl bu tip konularda bilgi sahibi olabilirim?




 
aynı işi yapanlardan fiyat alarak yani fiyatı piyasa belirler. farklı ne sunuyorsan onu da görüp değerlendirmiş olursun. işini büyütmek için çeşitli pazarlama ve marka değeri yaratma yöntemleri var ama işini bilmediğim için çok bir şey söyleyemeyeceğim. bu işlerden anlayan birini tut biraz yatırım yap. yapay zeka çok yardımcı olabilir ..vs.


  • tiny penny  (06.04.23 18:10:51) 
Burada işiniz,
Geçmiş referanslarınız,
ama en önemlisi kendinizi nasıl pazarladığınız çok belirleyici.

İşi bilmiyorum ama sizin sektörünüzde emin olun aynı işe 5000 TL fiyat veren de vardır, 40.000 TL veren de, 100.000 TL veren de. Yine emin olun hepsinin müşterisi ve alıcısı vardır.

Bugüne kadar küçük müşterilerle çalışmıştır adam, tecrübesizdir o adam 5000 TL der işine.

Bir diğeri der ki ben şu şu global firmalarda çalıştım, böyle projeler yaptım. Şimdi freelance yapıyorum. Ücretim de 100.000 TL'dir çünkü senin işine de bu ekspertizle yaklaşacağım. Bunun da alıcısı vardır.

Ama tüm bunların altında sizin kendinize biçtiğiniz fiyatı hak ettiğinize ikna etmeniz lazım müşterileri.
O da biraz kişisel ve sosyal becerilerinizle alakalı.

Yani şöyle örnekler gördüm, firma 3 freelancerdan teklif alıyor. Biri 1 lira, diğeri 10 lira, diğeri 100 lira diyor.
100 liralığa diyorlar ki 50'ye in anlaşalım. Adam diyor ki benim fiyatım bu aşağısına çalışmam iyi günler...
Dönüyorlar tamam 100 lira okdir diye. Çünkü öyle bir satıyor ki adam kendini, ben bunla çalışmazsam bu proje batar diyorsun.

Etraftan fiyat alarak hangi nitelikte adamların ne fiyat verdiğine göre bir fiyat belirleyebilirsiniz.
  • anten  (06.04.23 18:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.