[]

termal otel nasil bir sey

spa ile termal tatilin farki nedir?
bakiyorum kimi otel spa oteli, kimi termal otel diye geciyor.

bir de bu termal oteller hep afyon ve yalovada. yoksa ozelligi dogal bi su kaynagindan doldurulmus havuzlar mi?

son soru gitsem mi?
gidip memnun kaldiginiz yerler var mi?

 
Termal denilen yerlerde termal su kaynagi var. Misal Fransa'da uriage böyle bir yer, oteller vs var buna özel.

Spanin termal bir özelliği yok yani. Oradaki yapi naturel değil yapay.
  • logisticsmanager  (05.04.23 15:19:48) 
Hani yerden kaynar su fışkırıyor ya, şifalı deniyor, romatizmaya falan iyi gelirmiş, içmesi ya da yüzmesi. Termal su dedikleri o işte.

Kaplıca yani.

Bazı yerlerde binalar da o termal su ile ısıtılır hatta. Kalorifer devrelerinde o sıcak su dolaşır.
  • Mirket  (05.04.23 15:25:49 ~ 15:29:35) 
gitsem mi peki?
termal diyince ananem yasinda kadinlarla mi takilirim acaba havuz basinda diyorum :)

  • Kittie  (05.04.23 15:37:49) 
Termalin ne kadar faydası var sağlık açısından tartışılır ama işte sıcak su falan keyifli bir olay. Termal otelde hiç kalmadım ama @Mirket'in bahsettiği jeotermal enerji ile ısınan ilçelerden biri olan İzmir Balçova'da yaşadım on küsür yıl. Orada Kaya termal otel vardı oraya giderdik arada günübirlik.

Bu arada ısınırken termal su binalarda dolaşmıyor, o sıcak suyu soğuk su ile birleştirip buharını dolaştırıyorlar. Su çok sıcak, borulara hasar verir diye biliyorum.
  • nundu  (05.04.23 15:40:16) 
@Kittie

Afyon, Pamukkale, Balçova gibi turistik ve merkezi yerler güzeldir. Ama şehirdışlarında, doğa içlerinde olanlarına genelde yaşlılar takılıyorlar.
Yalova'yı da pek tavsiye etmem.

@nundu

Jeotermal sular, genelde kalkerlidir. O suyu radyatör içinde dolaştırmaya kalksalar iki günde kireçten tıkanmış sistem ellerinde kalır. Bir önceki cevabımda bu detaya girmeyince ifadem yanlış olmuş.
  • Mirket  (05.04.23 16:20:10 ~ 16:37:40) 
50 yaşın altında birinin termal oteli seveceğini hiç sanmıyorum. Ha mutlaka vardır öyle insanlar.
Eğer sizin için önemi varsa otele gitmeden önce kadın-erkek havuzlarının ayrı olup olmadığını, karma havuzun olup olmadığını sormayı unutmayın.

  • michael_knight  (05.04.23 16:26:19) 
Termal kısmı da 2 şekilde görülüyor. Havuz ve hamam. Havuz var, yüzme havuzu kadar büyük değil, orada belirli bir ısıya kadar (genelde 40) düşürülmüş halde (çoğunlukla arıtılmış) termal su bulunur. Bir de hamam kısmında termal su bulunur. Kaplıcaların bulunduğu bölgelerde olduğu için o bölgelerde hep.

Spa ise bildiğimiz spa. Doğal kaynak suyu, kaplıca olmayan işletmeler.

İş gereği o bölgelere gittiğimde termal otellerde kaldım hep. Kaplıcalarda bol bol teyzeler vardır da termal otel öyle değil. Zaten onun bir mevsimi vardır o zaman kalabalıktır hatta teyzeler amcalar da vardır ama onun dışında benim gittiğim gibi normal dönemde öyle bir kalabalığı bile yok. Termal otellerin de zaten masaj, bakım, sauna, buhar banyosu, yüzme havuzu gibi alanları var 3 yıldın üstündeyse.
  • nawar  (05.04.23 19:02:13 ~ 19:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.