[]

Oculus Quest 2 hk.

ekşi sözlükte müthiş yorumlar almış cidden. o yüzden yükseldim biraz. birkaç sorum var

1. tavsiye eder misiniz? söylendiği kadar eğlenceli mi?

2. bunu alırken yanında neler almak gerekiyor? kafa bandı, hdmi kablo falan öneriyor mesela amazon. tam 'düzgün' bir set ne var?

3. diyeceğiniz başka bir şey var mı?

 
Eğer VR gözlüklere alışkın değilsen kullanmak biraz sıkıntılı olabiliyor. Bende baş ağrısı, baş dönmesi ve terleme yaptığı için uzun süre kullanamadım. Uzun süre kullanınca etkileri azalıyormuş diyorlar ama emin olamadım. Bir hevesle alan çoğu arkadaşım da şu an cihazları bir kenara atmış durumdalar.


  • Kaptanmemo  (05.04.23 14:05:57) 
Kaptanmemo +1, bence daha önce vr gözlük kullanmadıysanız vr cafe tarzı bir yere gidip 30dk-1saat deneyin. hangi modelini denersem deneyeyim baş ağrısı ve mide bulantısı yapıyor bende.


  • mrtkp1234  (05.04.23 15:05:09) 
2016dan beri VR kullaniyorum, hatta o zamanlar teknolojiyi aktif olarak ilerleten kisimdaydim sonra akademiye kustum biraktim o isleri.

Yillarca vr balon ya alinmaz falan dedim ama Oculus Quest 2 bunu degistirdi, 2020 sonunda aldim ve memnunum.

* Cok oyun yok acikcasi onu belirteyim. Cok cok eglenceli / etkileyici 4-5 oyun var. Ama beat saber tarzi oyunlar sariyorsa sonsuza dek oynarsiniz onlari.

* VR'i olan arkadaslariniz varsa yine cok eglenceli. Contractors gibi oyunlar cok eglenceli oluyor.

* Bence ekstra hicbir sey almaya gerek yok. Kendi basligini o ekstra satilan basliktan daha rahat buluyorum ben. Kablo isi de bitti bilgisayara kablosuz cok guzel baglaniyor. 5GHz bantta, 1gbps hizi olan bir kablosuz ag varsa yeterli her sey. Tek onerebilecegim cebinize atacak bir adet powerbank ve kablo :)

* Yaris vs. oyunlarini unuttugumu fark ettim. Araba yarisi olsun, ucak veya uzay simulatorleri olsun kokpitte gecen oyunlarda gercekten inanilmaz bir deneyim.


** Bu kadar ovdum ovdum biraz da dandikleyeyim, 6 kisilik arkadas grubundan 5 kisi aldik. 2si kenara atti acmiyor uzun suredir. Biri sadece beat saber oynuyor ve porno izliyor bu alette. Kalan ikimiz de ayda bir falan hatirlarsak diger arkadaslarimizi bullyleyip bizle oynamaya zorluyoruz.
  • aguen  (05.04.23 15:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.