[]

Gözlüklü arkadaşlara soru

Güneş gözlüğü takma alışkanlığınız var mı? 20 senelik yüksek numara miyop ve astigmattan dolayı gözlüklü bir birey olarak çocukluktan beri güneş gözlüğü mevzusunu bir türlü alışkanlık haline getiremedim. Evden çıkarken gözlük değiştir, işe/okula gelince tekrar değiştir olayı zor geliyor. Bi de hadi çanta taşıyorsam sıkıntı değil de çantasız dışarı çıkınca gözlük kabını elimde taşıyamadığım için daha da sıkıntı oluyor. Gözlüğü yakama falan takmam gerekiyor o da güven vermiyor bana bi de keko göründüğü algısından kurtulamıyorum :d


Hayır bi de pahalı bu numaralı güneş gozlükleri. İnceltilmiş cam vs bi dünya para verip evde kutusunda kalınca üzüyor da

 
çocukluğumdan beri gözleri bozuk olan bir birey olarak, güneş gözlüğü kullanma alışkanlığı hiç edinemedim. güneş gözlüğü yerine spor şapka kullanıyorum. her zaman çantamda hem numaralı gözlüğüm hem güneş gözlüğüm olur ama kullanmam. şapka daha pratik ve kullanışlı benim için.

numaralı güneş gözlüğü olayına da hiç sıcak bakmadım, bir süre sonra gözlük numaramı değiştirdiğim için her seferinde uğraşmaya üşenirim ben.
  • hypathia  (05.04.23 12:34:08) 
numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum. tavsiye ederim her mevsimde takıyorum. tek sıkıntı markette kapalı alanda çıkarmak gerekiyor.


  • abi bi dizi buldum on numara  (05.04.23 12:36:03) 
mıknatıslı güneş gözlüğünün çok güzel çerçeveleri olan var babam kullanıyordu


  • freebird5406_2  (05.04.23 12:38:21) 
@abi bi dizi buldum

Hocam benim de sorun o zaten bendeki güneş gözlüğü de numaralı da işte evden çıkarken takmaya üşeniyorum gittiğim yerde yine çıkarıcam diye. Bi de çanta kullanmayınca kendi gözlüğümü koyacak yer olmuyor o da sıkıntı :)
  • nundu  (05.04.23 12:40:40) 
25+ yıldır bende aynı durumdan muzdaribim. çocukken açılıp kapanan klipsi güneşliklerden kullanırdım. onlar çok iyiydi. daha sonraları numaralı güneş gözlüğü yaptırdım ama her seferinde numara değişince hem yeni gözlük ve cam hemde yeni güneş gözlüğü camı almak çok maliyetli oluyor diye bıraktım.
bir ara arabada kullanırken takmak için ucuz bir numaralı güneş gözlüğü yaptırdım ama çok takmaya alışmadığım için oda atıl kaldı.
bir zamanlarda sırf güneş gözlüğü takmak için lens kullandım ona da devamlı lens parası verdiğim içi çok uzun sürmedi.

ben çok denedim ama bir türlü olduramadım.
  • astronom bey  (05.04.23 12:49:25) 
ben gozluk kullanmayi dusundugum gunlerde lens takiyorum, gunes gozlugunu o sekilde kullaniyorum. kisa sureli cikacaksam takmiyorum. mesela 1 saat yuruyus icin takmiyorum 1 gunluk lens gitmesin diye. :)


  • lemmiwinks  (05.04.23 12:50:46) 
Numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum.

Geçen hafta yeni gözlük alırken güneş ışınına göre kararan bir cam önerdiler. Ama yaptırmadım.
  • piotr  (05.04.23 13:41:24) 
sırf güneş gözlüğü kullanabilmek için lense geçtim, şu ana kadar aldığım en iyi karar.


  • faberkastelli  (05.04.23 13:46:59) 
Sehirde gunes gozlugu takamiyorum ben zaten. Gunes gozlugu taktigim anda kendimi havali, artist, film yildizi gibi hissediyorum. Cok iddiali bir nesne, zengin item'i bu gunes gozlugu:) Tatillerde, plajda vs takiyorum onda da lens oluyor gozumde zaten.


  • freedonia  (05.04.23 14:03:19) 
35 yıldır bu dertten muzdaribim. denemediğim yöntem kalmadı.

kolormatik cam taktırdık, ilkokulda daşakoğlanı oldum, teneffüsten sınıfa bi giriyon kapkara camlar.

tepeden klipsle takılanı kullandım, hem rahatsız etti, hem çirkin oldu.

çerçevenin yapısına uygun yandan ve alttan çengelli geçmeli buldum aldım. en iyisi buydu. normal gözlük gözünde, sen sadece üstüne güneş gözlüğü ekliyorsun. şu yukarıda mıknatıslı denilenin daha kekosu. sonra modernleştirdiler, mıknatıslı falan oldu.

numaralı renkli cam yaptırdım, iki gözlük taşıma derdi çıktı bu sefer de. onu çıkar öbürünü tak. araba kullanırken kapkara tünele giriyosun ortalık zifiri karanlık oluyor. gözlüğü çıkarsan da göremiyorsun, çıkarmasan da. numaran değişti mi hop camlar çöp oldu. pahalı da bir şey her sefer yapıtırılacak gibi değil.

en sonunda lens taktım rahat ettim. istediğim marka, istediğin model gözlük alabilme özgürlüğü. oh be. hatta numaralı cam taktırdığım çerçevenin orijinal camları da duruyordu, numaralı renkli camları kaldırıp attım, orijinal camları taktım, bir güneş gözlüğüm daha oldu.
  • kibritsuyu  (05.04.23 14:16:49 ~ 14:38:27) 
bu konuda yalnız olmadığıma çok sevindim ya, gözlüksüz insanlara özeneceğim bir husus daha çıktı sdjdsj

lens hiç denemedim, denemeyi de düşünmüyorum. Takıp çıkarması falan zor gibi geliyor. Bi de lens kullanan her arkadaşımın bi gözüne kaçıp acile gitme anısı var. Ben beceriksiz insanım kesin gözümü çıkartırım lens takıcam diye

Numara da belli bi yaştan sonra çok değişmiyor ya. Benim 20 yaşımdan beri sol miyop 0,5 arttı sadece, ona da doktor yeni gözlük yazmaya gerek yok eskisiyle görüyosan devam et dedi dsjdsj ha yaşlanmaya başlayınca işler değişebilir tabii
  • nundu  (05.04.23 14:19:43 ~ 14:21:34) 
kararan camlar çalışmıyor bu arada tavsiye etmem. Araç kullanırken o kadar alıştımki tünel değil yanımda normal gözlük olmadığı için g. gözlüğüyle gece 4-5 saat sürmüşlüğüm var. tam bir eziyet oldu ama you can do it. Daha sonra ucuz gözlükçüde kampanya vardı 3 tane gözlük aldım arabaya eve monta her yere gözlük sıkıştırdım. bunun çözümü bileğine güvenen çizdirsin. ben çizdirmem çizdireni çok garip buluyorum göze bir şey olsa tadın tuzun kalmaz. markete gözlükle girmeye devam varsın artiz desinler.


  • abi bi dizi buldum on numara  (05.04.23 16:17:04 ~ 16:21:01) 
uzun yolda araba kullanirken numarali gunes gozlugu takiyorum. onun disinda kullanmiyorum.


  • antikadimag  (06.04.23 02:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.