[]

Atatürk havalimanı yeniden açılabilir mi?

İstanbul havalimanı ve Sabiha Gökçen varken ikisinden birini kapatmadan üçüncü havalimanı olarak yeniden açılabilir mi? Ya da yeniden açılması mantıklı mı?




 
Açılır, neden açılmasın? Pistlerin üzerine bina v.s. olsa da onlar yıkılır açılır, sonuçta depremde de gördük ki pist onarmak öyle yapılamayacak bir şey değil.

Istanbul'ın devasalığı göz önünce bulundurunca pek tabi ki şehrin farklı bölgelerinde havaalanı olması halk için de iyi olur. Londra, Moskova v.b. İstanbul siklet şehirde de bu böyle.

Bütün mesele, 3. havalimanının finansal durumu çünkü buraya büyük paralar harcanmış ve bir takım garantiler verilmiş.
  • bk  (05.04.23 09:03:30) 
  • buenosdias  (05.04.23 09:11:50) 
kuzey güney yönlü iki pist kırıldı. üstündeki yapılar kaldırılsa da pisti yeniden yapmak gerekir. bu sefer tek pist yeterli olur.

05/23 pisti zaten aktif o sebepten orada problem yok. ancak bence iktidar değişse dahi park sabit kalıp 05/23 pistiyle yapılan bir operasyonda ilk aşamada bence yeterli olabilir. sabiha benzeri bir operasyon, low-cost vs. olarak yapılabilir. sonuçta istanbul havalimanı da çok büyük bir yatırım. eski full time atatürk havalimanı operasyonu yapılması istanbul havalimanının atıl kalmasına sebep olur.

ama tek pistle low-cost havayollarının, bölgesel havayollarının uçtuğu bir senaryo, en yararlısı olacaktır. bir de tabi özel jet operasyonları vs. yapılır.

kargo uçakları istanbul havalimanını kullanabilir. sonuçta kargo uçağı genelde daha uzun piste ihtiyaç duyabilen bir uçak.
  • NightBringer  (05.04.23 09:29:39) 
açılabilir ve açılmalı...


  • elifkircil  (05.04.23 14:22:14) 
  • freedonia  (05.04.23 14:28:06) 
atatürk havaalanı yolundan geçiyorum sık sık. yıllardır hummalı bir çalışma var orada, yıktılar önce her yeri şimdi binalar var bir sürü ve hala aktif inşaat. açılmaması için her şeyi yapacaklardır, zaten istanbul havaalanı’ndaki birçok yer sümeyye ve bilal’e ait olduğu açıklanmıştı, yandaşlara ait işletmeler vesaire.


  • deartheodosia  (05.04.23 16:35:02) 
yenisinin metrosu var, bu saatten sonra açılmayıp gerçekten ağaçlı bahçeli yeşil alan olması daha iyi

30dk'da havalanıan ulaşmak güzel bir şeydi ama şehir içinde uçak uçmaması da güzel
  • bir soru sorcam  (05.04.23 19:33:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.