[]

Yeni doğmuş kedi

Balkonda hamile bir kedi vardı. Dün doğurdu. Anası olacak kedi kaçmış gitmiş. Kutuya koyup içeri aldık. Süt verdik. Ciyaklıyor. Evde kedi maması da var. Ne yapılır bu kediye? Toparlayana kadar en azından nasıl besleyebiliriz. Kediden anlayan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Sağ olun.




 
ay yazık üzüldüm :( 1 günlük hem de. şu kadın bebek kedi çok baktı sasyfada bir şeyler bulabilirsiniz. yedirip içirmenin yanısıra tuvaleti için de bakan kişi zorluyordu bi pamuk parçasına cis yaptırıyolardı www.instagram.com


  • ala09  (04.04.23 20:47:58) 
merhaba.

kedi sütü alın veterinerden, toz şeklinde oluyor yapıp biberonla içiriyorsunuz.
  • gezegenim  (04.04.23 20:56:16) 
ayrıca annenin kaçtığına emin miyiz mama bulmaya gitmiş olabilir.


  • gezegenim  (04.04.23 20:56:58) 
bana veterinerin ilk söylediği şey vücudunu sıcak tutun demek olmuştu. sabaha kadar aralıklarla kontrol edip sıcak su torbalarıyla yuvasını sıcak tuttuk. arada tuvaleti için karnına ufak masajlar yaptık, kedi bebek mamalarıyla besledik, böylelikle biz de iki günlük bebek kediyi hayatta tutmayı başarıp süt anne bulup yuvanlandırdık.

daha sağlıklı ve güncel bilgi için veterinerle görüşmeniz de size yardımcı olur.

sizin gibi düşünceli birine denk geldiği için kendi adıma mutluluk duydum. kolay gelsin, sağlıkla büyüsün güzel bebek.
  • elma  (04.04.23 21:00:43) 
Süt vermeyin, direkt ishal olur ve vücudunda su tutamaz ölür
Yapacak şey şu:
1- Sıcak tutmak, mümkünse evde, yanlarına sıcak su, cam şişe ve çoraba geçirilmiş şekilde.
2- yemek sadece günde 3-4 sefer belki 5 kere. Zor iştir.(3 bebek büyüttüm deve gibi oldular.)
Şansınıza soğuk havalar bitti
Mama bu: www.hepsiburada.com
İçinden biberon seti çıkıyor. Biberon seti içeriğini her beslemeden sonra emzikler dahil kaynar suda yıkıyoruz. Bu önemli çünki anne sütü ememedikleri için bağışıklık seviyeleri yerlerde. O yüzden ekstra hastalık riski olmaması gerek. KArıştırma oranları vs onlar yazar zaten prospektüsde.
İşin diğer zor kısmı: ÖNEMLİ: mama yedikten sonra, tuvalet yaptırılması gerekiyor. Normalde anne yavrularının kıçını yalayıp ilgili sinirleri harekete geçiriyor. Yavru da kakasını yapıyor ama artık siz yaptıracaksınız. Her mamadan snra, yaklaşık 10-15 dk sonra ısıtılıp ılıtılmış sulu pamukla poposuna masaj yapılacak. hafif dokunarak. bir süre sonra kaka geliyor, gelmiyor diye dert etmeyin. Hafif dürterek masaj yaparak devam edin kaka gelir. gelmezse devam, o kaka gelecek :)
Olay bu kadar ama kolay değil. Bol şans. Hayırlısı olsun yavrular :)
  • Ruprect  (04.04.23 21:04:57) 
Gece annesi gelmiş sanırım. Gözleri kapalı. Ağzını açmıyor bile. Umarım yaşar. Sağ olun tavsiyeleriniz için.


  • dissendium  (04.04.23 21:11:51) 
annesi emzirse daha iyi tabi yoksa kedi sütü.
anne emzirmiyorsa kedinin ağzına yüzüne biraz laktozsuz süt sürünce işe yarıyor genelde, emzirmeye başlıyor. laktozsuz süt ile az bir yumurta beyazı karıştırıp sürebilirsin.
evde bakacaksan zaten yazmışlar, tabi emzirecek anne de arayabilirsin, şans biraz, bazen ilan verince bulunuyor.
  • tiny penny  (05.04.23 10:59:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.