[]

insanin algisi birden duser mi sizce

boyle bir arkadasim var. son bir iki yildir bu durumunu farkindayim. cok akilli bir kizdi kisa sure oncesine kadar, uyanik biriydi vs.
bir suredir calismiyordu ama ailesi cok zengin, sorun olmuyordu onun icin bu durum. universitenin son yazi sonrasi hemem ise basladigindan biraz ara vermek iyi de gelmisti ona. yani algi dususunu o donemine de baglamiyorum.

yasadigimiz sorunlarda mesela whatsapptan yaziyorum, oyle cok karisik bir sey de degil. arada bir fikir sunuyor bana, o zaman anliyorum ki hicbir sey anlamamis konudan. ikinciye, ucuncuye anlatinca anliyor anca. hani o yazismadir diyorum, telefonda anlatiyorum yine ayni, yuzyuze yine ayni. hep de boyle konular konusmadigimizdan onemsemiyordum pek.
ya da en basitinden bi yerdeyiz diyelim, garson geliyor yemekle ilgili bi sey soyluyor, o elimizde yok vs gibisinden onu bile anlamiyor, ben araya giriyorum acikliyorum kendisine detayli..

simdi iki uc aydir bir iste calisiyor.
bana salak muamelesi yapiyorlar diyor. hakkinda "bu da hicbir sey anlamiyor, bi seyi 10 kere anlatmak gerekiyor" falan diye konusuluyormus. arkadasimsa durumundan bihaber oldugundan mobbinge ugradigini dusunuyor. "gorsen konusmayi bilmiyorlar, nasil anlayayim diyor" bana ama ben de ayni sorunu yasiyorum kendisiyle. bence cumle kurmalarinda sorun yoktur ofistekilerin.

bu hafta sonu konusucam kendisiyle artik bu durumu ama neden olabilir ki? normal mi bu durumu sizce? doktora mi git desem mesela? agir vitamin eksikligi falan mi ki..

 
Psikiyatrik bir durum olabilir, long covid olabilir, vitamin eksikliği olabilir; her şey mümkün. İlk ihtimal bana bir tık daha yüksek gibi geldi anlattıklarınızdan.


  • vedatchilipeppers  (04.04.23 10:13:17) 
brain fog gibi geldi.


  • gabe h coud  (04.04.23 10:28:32) 
nörolojik bir hastalığı da olabilir. ihmal edilmemeli.


  • nonik  (04.04.23 12:07:37) 
Bence sanatla uğraşmaya, bilmece bulmaca çözmeyen hobisi olmayan hesap kitap yapmayan her insanın beyni köreliyor. Arkadaşın işten eve evden işe yapıyorsa normal.


  • sanemz  (04.04.23 19:51:38) 
Kesinlikle söylemekten çekinmeyin. İlk işi nörolojiden randevu alıp muayene olmak olsun. Belki psikolojiktir ama fiziksel ihtimalleri elemek gerekli önce. Geçmiş olsun


  • yazdonumu  (05.04.23 01:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.