[]

Sandık görevlisi olarak kabul edildigimizi

Kesin olarak nasıl anlarız? Sms falan gelir mi?




 
hayır. sizi son seçimde en çok oy alan 5 parti sandık görevlisi olarak bildirebilir. daha düşük oy alan siyasi partilerinde bildirme hakkı olsa da öncelik en çok oy alan 5 partidedir. eğer onlardan bildirim olmadıysa daha sonraki partilere sıra gelmektedir.

askı listeleri kesinleştikten sonra mahalle/köy'lerdeki kesin son sonuçlara göre sandık listeleri oluşturulacak ve nihai listeler ilgili siyasi partilere tebliğ edilecek.

ilgili partiler sizi sandık atama raporlarına göre asil yahut yedek olarak bir okulda bir sandığa yazacak.

298 sayılı kanunun 23 maddesine göre son 5 parti yahut bildiren olmama durumuna göre diğer partilerden bildirilen sandık görevlisi çekilişi yapılıp sandık atamaları kesinleştirilerek her sandıkta görevli başkan, memur üye ve parti sandık görevlilerin listesi tekrar partilere geri gönderilecek.

siz hangi parti üzerinden başvuruyorsanız o partinin seçimden sorumlu üye/başkanına telefon açıp "başkan ne oldu bizim iş ya" diyorsunuz o da size "falanca okul, filanca sandık, en geç 6.30'da başında hazır ol" diyecek.

en geç 7de yemininizi eder, işe başlarsınız.

(Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve
doğru olarak belirmesi için görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım
ve bütün mukaddesatım üzerine and içerim.)
  • phonex  (07.04.23 01:59:27) 
partili görevli ise @phonex'in dediği gibi, resmi sandık görevlisi ise görev kağıdı posta ile eve geliyor.


  • nawar  (07.04.23 02:07:14 ~ 02:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.