[]

internet kablosu

internet kablosu şu resimdeki gibi. daha önce sorun olmuştu. yapan kişi bu şekilde yapmış. internet duardaki prizden gelmiyor. dışardan gelen kabloyu direkt modeme takıyorum. ancak modemi başka odaya almam gerekiyor. bunu nasıl çözerim? elektrikçi mi yapar bunu yoksa telekomu mu çağırmam gerek? ne yapılması gerekiyor? o kablonun duvardan mı geçmesi gerekir? kırma dökme vs. olur mu?

solda görünen kablo internet kablosu ve direkt modeme bağlı. prizlerde internet bağlantısı yok.

imgur.com

 
en kısa yöntem: duvardan gelen kablo yeterli uzunlukta değilse iki ucu da erkek bir rj45 kablo ve rj45 ara konnektör (şunun gibi bir şey : www.hepsiburada.com) alın, süpürgeliklerin üzerinden kablo çivisi ile geçirin.


  • inheritance  (03.04.23 16:22:51) 
o çok uzun olur ya. koridordan da geçip uzak bir odaya gidicek.


  • blackkmamba  (03.04.23 16:56:21) 
o zaman diğer odada da telefon prizi varsa, dışarıdan kablonun geldiği odadaki telefon prizini söküp kabloyu prize dışarıdan bağlamak denenebilir. imkan varsa iki odadaki prizler arasında bağlantı var mı kontrol etmek faydalı olabilir.


  • inheritance  (03.04.23 17:29:58) 
Prizin yanında 3 noktalı telefon girişi var, eski tip. Eğer gideceğiniz odada da aynı prizden varsa yüksek ihtimal paraleldir, aynı hatta bağlıdır.

Buradan girip oradan sinyal alabilirsiniz.

Yoksa diğer türlü duvarı delip yan odaya geçip, ordan oraya ordan oraya taşınacak.
  • John Bloor  (03.04.23 17:50:46) 
@inheritance şu şekilde önermişti sanırım biri. üçlü prizi söksem yeni jack'lı prizlerden taksam ve kabloyu direkt prize taksam diğer odadaki prizden bağlanabilir miyim?

@john bloor buradan girmekten kasıt kabloyu bu prize bağlamak değil mi? bahsettiğim gibi taksam olur mu?
  • blackkmamba  (03.04.23 19:55:01) 
Öncelikle bence mecbur değilsen modemi taşıma, evin daha merkezi bir yerine şunu ve bir benzerini takıp kurunca tahminen isteklerin büyük ölçüde cevaplanacaktır. Tabi alacağınız ürünlerin yeteneklerini ihtiyaçlarınıza göre yeniden belirlersiniz.
www.amazon.com.tr
Daha iyi bir internet iletimine ihtiyacım var derseniz o zaman şu aşağıdakine benzer bir elektrik hatları üzerinden internet ağı adaptörü seti alarak ev içinde interneti taşıyabilirsiniz.
www.amazon.com.tr

Gelelim yukarıda belirtilen telefon hattını kullanarak hattı taşıma konusunun anlatımına:

Yanlış görmüyorsam, yerdeki bir ADSL modemi ve sizin internet kablosu olarak adlandırdığınız şey de aslında bir telefon kablosu. Duvardaki 3 girişli priz de ev içi telefon hattının prizi ve normal olarak evdeki bütün telefon prizleri birbirine paralel bağlıdır.

Şimdi eğer telefonu taşıyacağın odada yine telefon prizi var ise;
Şu aşağıdaki RJ11 telefon fişlerinden iki tane:
www.hepsiburada.com
Bir de istediğin uzunlukta R11 telefon kablosu alırsan,
www.hepsiburada.com

Diğer odada modemini bağlayarak kullanabilirsin. Eğer telefon hattı sağlamsa ve daha da temiz iş olsun istersen, RJ11 telefon fişleri yerine şu aşağıdaki RJ11 prizlerinden iki tane alarak duvardaki prizleri yenileyebilir ve kabloları diğer bu prizlere de takabilirsin.
Priz örneği:
www.hepsiburada.com
Nasıl bağlanır bilgisi:
www.youtube.com
www.youtube.com

Tabi bütün bunların çalışması için öncelikle duvar içi telefon hattının sağlam olması lazım.

Ancak, o kablonun mevcut durumunu vs bilmediğimiz için diğer bir seçenek olarak, şuna benzer bir birleştirici/köprü alıp, ucuna yeni bir uzun kablo bağlayıp diğer odaya kadar kablo çekebilirsin ve bu şekilde modemi taşırsın.
  • yeninesiltupcu  (04.04.23 08:57:13) 
@yeninesiltupcu 2. önerin şöyle mi? tam anlayamadım. duvardaki üçlü prizi linkteyile değiştiricem ve telefon kablosunu bu prize takıcam. paralel olduğu için de internet diğer odalara gidecek? doğru mu?


  • blackkmamba  (04.04.23 13:57:20) 
Doğru bu üçlü prizi ve diğer odada bulacağın üçlü prizi bu RJ11 dişi girişli prizler ile değiştireceksiniz.
Sonra başka bir telefon kablosu ile yeni odada modeminizi bu prize bağlayacaksınız.

  • yeninesiltupcu  (04.04.23 14:07:34) 
Evet prizi değiştirirsen yeterli olur. Ama diğer odada aynı prizden var mı? Varsa da birbirlerine paraleller mi bakmak lazım. Genelde paraleldirler.


  • John Bloor  (04.04.23 14:38:50) 
@john bloor evet priz var. paralel mi bilmiyorum ama umarım paraleldir.

çok teşekkürler hepinize.
  • blackkmamba  (04.04.23 15:36:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.