[]

Para nasıl değerlendirilmeli

Selam, seçim dolayisiyla da belirsizlikten oturu sormak istedim. 1) 100, 120k civari kenardaki nakit nasil degerlendirilmeli 2) aylik 20k kenara atabiliyorum desem bunu nasil degerlendirmeliyim. Her ay 20k net boşta duran para




 
Ben altın, dolar diyorum, seçimden sonra yükselmesini bekliyorum çünkü.

Onun dışında borsa istanbul berbat durumda. Belki abd borsasından fon alınabilir, fed faiz artışını mayıstan sonra durduracak, bu da piyasalar için iyi bi durum.

Yok ben borsa işine girmem risksiz olsun dersen her ne kadar enflasyonun altında da kalsa mevduat faizleri yüksek bu aralar. Burgan gibi yüksek faiz veren bi bankaya yatırılabilir. Kkm de iyi diyolar ama benim param olmadığı için hiç deneme şansım olmadı :)

Son olarak bunların hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Benim şahsi tahminlerimdir.
  • turuncu tonlarda  (03.04.23 10:46:42) 
Ben olsam,

1) Bir miktar fiziki altın, bir miktar fiziki dolar ve euro, bir miktar KKM
2) Eurobond alırdım. Her ay bir tane.
  • Mirket  (03.04.23 10:47:56) 
şu an gümüş mantıklı, sterlin olabilir, kmh epey cazip.
aylık yatırımını da o anki duruma göre en ucuz ne varsa bakıp değerlendirmek lazım, örneğin borsa mantıklı, bist ya da nasdaq olabilir; emtia için tefas'tan o ay en fazla değer kaybetmiş fon ne ise ona bakılabilir ama temel analiz yapan birkaç kişiyi takip edip ona göre davranmakta fayda var. 5k x 4 üründen sepet yapabilirsin uzun kalacaksan.
ps. altın ya da gümüş yani değerli maden alıyorsan dolarda kalmanın bir anlamı yok zaten dolar cinsinden emtialar.
  • tiny penny  (03.04.23 11:13:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.