[]

hava nemlendirici sık temizlenmezse zararlı olur mu?

www.amazon.com.tr

göz kuruluğu için bu hava nemlendiriciden mevcut elimde ve kullanım kılavuzundaki temizlik talimatlarında üç gün kullanılmadığı durumda temizlenmesi gerektiği vesaire yazıyor.

www.hizliresim.com
www.hizliresim.com

bu temizlik talimatlarına uyduğumda ben hava nemlendiriciyi değil de hava nemlendirici beni satın almış gibi hissederim muhtemelen. birkaç sene önce bunu alırken bir yerlerde böyle nemlendiricilerin temizlenmediği durumda göz sağlığı için zararlı olduğunu okumuştum, bu kadar ince elenip sık dokunan bir temizliğe gerek var mı gerçekten? mesela iki ay kullanmayıp daha sonra ihtiyaç duyduğum durumda direkt takıp kullanmak istiyorum temizlikle falan uğraşmadan.

 
Temizlik önemli, hele ki, nemli kalıyorsa.

Sürekli kullanırsan belirli aralıklar ile kireç temizliği yapman gerekecek. Ara sıra da genel temizlik.

Arada kullanmayı bırakırsan da, eğer makinanın su şişesi vs söküp içindeki suyu boşaltıp kurumasını sağlarsan, içerisindeki bakteriyel üremeyi oldukça azaltır, kullanmadan önce tozunu alıp güzelce alkol/sirke ile silip kullanmaya başlayabilirsin.

Bu arada, ben alerjim için kullanıyorum ve bünyem de biraz daha hassas. Eğer bir süre kenarda bırakıp sonra açarsak, hem eşim hem ben sabah daha fena kalkıyorduk. Ama sonra farkettik ki temizliğe dikkat edince böyle bir durum ile karşılaşmıyoruz. O günden beri de temizliğini hep yapmaya çalışırım.

Ancak, 2-3 yıldır kullanıp, sadece su koymak için makinayı açan, kireç oluşunca da mecburen temizleyen arkadaşım da var ve onlarda hiç bir kötü tecrübe olmadı. Tabi makinayı sık kullanıyorlar.
  • yeninesiltupcu  (03.04.23 11:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.