[]

Sigorta şirketinin %100 bizi suçlu bulmasına itiraz süresi?

Merhaba,

Babamın arabasının karşısına hiç olmayacak bir yerden araba çıkıyor ve kafa kafaya çarpışıyorlar. Babama vuran araba, belediye bize burdan yol verdi diyor, ama tabela vs hiçbir uyarı yok orada yol olduğuna dair. Karayolları da, belediye bizden izinsiz ordan yol veremez, orada yol yok diyor. Belediye karayollarından habersiz yol vermiş yani bizim sonuçlarımıza göre.

1 ay önce karşı tarafın sigorta şirketi %100 babamı hatalı bulmuş. 1 ay önce itiraz etmemiş, hala itiraz edebilir mi sonuca? Ne yapması lazım?

 
Mevzuata göre 3 iş günü içerisinde itiraz etmeliydi. Bilindik çoğu sigorta şirketleri eksist'e uyup 5 iş günü içerisinde yapılan itirazları filan kabul ediyor. İtirazı sigorta şirketi kabul etse dahi bu kadar zaman geçtiyse zaten eksist sistemi hakem eksper ataması yapmayabilir. Sigorta şirketini ara sor.


  • krtkartal  (03.04.23 00:48:49) 
Sigorta şirketinin kendi başına yaptığı tespitlerin çok bir anlamı yok. Sigorta şirketi sigortalisina bir ödeme yapacak sonra kusur oranına göre bunu sizden rücu edecek. Muhtemelen icra takibi başlatırlar siz de buna itiraz edeceksiniz. Itirazın iptali için dava açacaklar bu defa. O aşamada dosya kusur tespiti için bilirkişiye gönderilecek buradan gelecek rapora itiraz edebilirsiniz.


  • sanguine  (03.04.23 12:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.