[]

tamirat tadilat

-şimdi, iki üç gün önce benim çamaşır makinası muhtemelen pis suyu boşaltamadığı için sıkmaya geçmedi. 20 yıllık olduğu için hiç usta falan çağırmadım, yenilemenin vaktidir dedim ve yeni makine bakmaya başladım. bu bir.

-bugün alt komşu benim banyodan onun banyo tavanına su sızdığını söyledi, gittim baktım, minik minik küflenmeler olmuş, sanırım bir kaç haftalık küfler. öyle corul corul akan bir su söz konusu değil. bu iki.

-makinamın pis su hortumunu denedim, bir tıkanıklık yok. ama duvardaki pis su giderini kontrol edemedim haliyle. sadece pis su hortumunu duvardan yaklaşık 40 cm kadar içeriye yollayabildim, bu kısma kadar açık. bu üç.

-makinanın pis su gideriyle alt kattaki küflü banyo tavanı arasında yaklaşık 1 m2'lik bir mesafe var ve bu kısımda küf yok. bu da dört.

şimdi sorum, daha doğrusu muhtemel senaryom şu: makinam bozulmamış olup da gider deliği tıkanmış, pis su gidemediği için alt katın banyosuna sızmış olabilir mi? benim bu deliğin tıkalı olup olmadığını anlayabileceğim bir yöntem var mı?

şimdi makineye usta çağırsam masraf, sorun makineden olmayabilir.
banyoya usta çağırsam, motor inecek misali öpecek beni, biliyorum. sorun makinemden kaynaklanmakta olup duvarla banyoyla bir işimiz olmayabilir.

bir kaç görüş alıp ihtimali kuvvetlendirebilirsem, en azından kimi çağıracağımı netleştiririm de, nasılsa öpülcez, tek usta öpsün bari di mi?
haydi bakalım buyrun.

 
makinadan görülür şekilde su sızmıyorsa, komşuya sızan suyun makinayla bir alakası yok diye düşünüyorum. bence önce tesisatçı çağırıp tesisata baktır derim.


  • roket adam  (02.04.23 19:36:38) 
Dördün cevabını vereyim.
Su yürür. Yani yukarıdaki tam şu noktadaki su, aşağıda tam o noktaya akmaz. Kafasına göre başka bir yerden çıkabilir. Yani mesafe kıstas değildir.

Makinenin pis su hortumunu, duvardaki pis su giderinin dirseğine kadar kökleyip böylelikle hortum ağzının tıkanmasını sağlayıp makineyi su atamaz hale getirmiş olma ihtimalini ciddi şekilde değerlendir bence.

Son günlerde makineyi çektin kaktırdın falan diye yengehanım banyo zemininde ıslak temizlik yaptıysa, makineyi çekmişken şurayı bi yıkayayım demiş ise, derz boşluğu ya da çatlak seramik var mı diye zemini bir gözden geçirmende fayda var.
  • Mirket  (02.04.23 20:07:04) 
@beretta beretta borudan kovaya su aldım, makinada sıkıntı yok.
@roket adam görünürde hiç bir sızıntı yok. zaten makina banyoda değil, banyonun dışında. hani dedim, duvarın içinden mi sızdırıyor acaba.

  • sakiresakrak  (02.04.23 20:08:26) 
Önce makinenin tahliye hortumunu duşakabin, zemindeki gider vb. gibi uygun bir yere verip makineyi çalıştırın, suyun sorunsuz aktığını görün. Makinenin tahliyesinde herhangi bir sorun yoksa nalburdan 3 metrelik metal sustalardan alıp gider borusundan aşağı salın, tıkanıklık yoksa serbest gider, varsa da biraz kurcalarsanız söker atar. Hem makinenin tahliye hortumunda, hem de giderde bir tıkanıklık yoksa usta çağırmanız lazım. Ekipmanı düzgün olanlarda basınç veren bir cihaz olur, bununla gizli kaçakları bulabiliyorlar.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (02.04.23 20:22:57) 
Mirket in yorumunu önemsememişim gibi geldi bana ama ben mirket+1 diyorum


  • dunyatuhaf  (03.04.23 03:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.