[]

2. El piyasasi neden boyle olmus, fakirlik mi?

Bikac haftadir yuzlerce gitar ve amfi ilanina baktim. Daha once defalarca 2. El gitar ve amfi aldim sattim. Sifir fiyatinin en fazla 2/3 hatta genelde yarisina alinir satilirdi. Simdi bakiyorum sifiri 12k olan seye 9.5k istiyorlar. Fiyat dustukce fark daha da azaliyor. Sifiri 4 olan bir urun en ucuz 3500e mesela.

Hayir sifir aliyosun kargoyla kapina geliyor taksit oluyor falan. Bu insanlar satmak istemiyor mu aslinda? 10 yasindaki bi cocugun ekonomi bilgisine sahip hic kimse boyle bir ticarete girmez ki. Adam gitmis en pahali satis fiyatini baz almis. O kadar salaklar ki bi akilli kendileri mk saniyorlar anlamiyorum valla.

Baska urunlerde de boyle mi 2. El piyasasi?

 
evet biraz boyle ve satamiyorlar bence. ya da "ya tutarsa" mantiginda. herkesin elindeki mal degerlendigu icin kar pesindeler. 300e almis 3-5 ay sonra 600e satmaya calisiyo gercekten igrenc bi hayat


  • ala09  (02.04.23 18:15:55) 
kur ve fiyatlardaki dengesizlik yüzünden herkes elindeki malı aşırı değerli görmeye başladı + olarak sırf al sat yapan ciddi bir güruh türedi. bu adamlarla uğraşılmaz, hiç polemiğe girme alabiliyorsan sıfır al tabii.


  • roket adam  (02.04.23 19:38:20) 
benim gözlemim (en azından kendi takip ettiğim ürün kalemleri özelinde), satıcı sayısı baya baya azaldı. insanlar ellerindeki ürünleri satmıyorlar artık, böyle olunca da ortalık satıcılara (al satcılara) kaldı. e onların da fiyatları yüksek. eskiden de vardı bu tipler ama ilanların arasında sırıtmıyordu, şimdi sadece bu tarz ilanlar kaldı geriye.

millet de haklı, elindekini satsa bir üst modeli alamayacak. satayım dese eline geçecek para bir halta yaramıyor.
  • brkylmz  (02.04.23 21:10:25) 
valla bence bunların çoğu al satçı da değil ama bilmiyorum. öyle bile olsa bu işten para kazanıyorlarsa vay bu ülkenin haline.


  • floydian  (02.04.23 22:47:30) 
bak hocam şu entryi yazmıştım geçen mesela aklıma geldi (bkz: dolap.com/@roket adam) yani 40 yıl düşünsen böyle bi para kazanma yöntemi aklına gelmez ama yapılıyor yani.


  • roket adam  (02.04.23 23:21:06 ~ 23:21:22) 
Turkiyenin neredeyse hepsinin mini cakal olmasi, bencil olmasi. Gitarla amfiyle ilgisi yok. 2. el urunle bile ilgisi yok. Birilerinden bir seyler koparmalari mumkunse yapiyorlar.


Pandeminin baslarinda dunyada ekran karti kitligi varken cok net 4-5 bin lira kar edebilecekken insanligim bende kalsin iyilik olsun diye masrafina sattim ekstra aldigim 2. urunu. Adam gitti baskasina satti sonra :)


Genelde hep 2. el bir seyler bakiyodum, ya ayni fiyata ya cok yakina sifirini aliyordum sonra.

***ama istisna ironik olacak ama gitar. Daha gecen sene sifirinin yari fiyatina guzel bir baslangic gitar + amfi alabildim. Baslayip bi kenara atilan hobi urunlerinde bence hala bulunabiliyor uyguna bir seyler
  • aguen  (03.04.23 03:29:29) 
Geçen gün eski tv bakıyorum sahibinden de, evin girişine duvara gömerim fotoları slayt modunda göstersin diye bir projem vardı. Ekranı kırık TV'ye 5k isteyen insanlar var. Hani malın sıfır olur kullanılmamış olur Bir kaç bin tl alta satarsın da bu kadarı düz aptallık. Arabasının değerini günlük takip eden, oo değeri artmış diye sevinen tipler bunlar. Ekonomi de bilmiyor dayak da yememiş ne yapacaksın.


  • hasmetizm 2046  (03.04.23 09:39:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.