[]

arkadaşsızlık

son birkaç aydır bu konu en büyük derdim haline geldi. şöyle bir alo dedikten sonra hemen akşam için plan yapabileceğim kimse yok etrafımda. ilginçtir, eskiden insanların sürekli birileriyle vakit geçirme isteğinde olmalarını tuhaf bulurdum, hatta güçsüzlük göstergesi sayardım. şimdi bakıyorum insanlarla mesafe koya koya etrafımda kimse kalmamış. kimseleri aramaya aramaya aranmaz hale gelmişim. bir de sosyal medya kullanıcısı olmamak da sanırım katmerlendiriyor bu durumu, iletişim tümden kopuyor. bunun bende bu kadar rahatsızlık yaratacağı hiç aklıma gelmezdi. ne yapayım sizce, eski arkadaşları bir listeleyip ara ara mesaj mı atayım? arayayım mı? bendeki bu yoksunluk hissi geçici bir şey midir yoksa gayet olağan mı?




 
yani sorunu belirlemişsin, sebebini de biliyorsun, çözmek için ne yapman gerektiğini de yazmışsın. bence gayet haklısın yani yazdıklarında. ben yalnız kalmaktan keyif alabilen biriyim ama buna rağmen paylaşmadıkça hayatın da hiç bir anlamı yok bence. modern dünyada sosyal medya kullanmayan, insanlarla arasına hep mesafe koyan, kimseyi arayıp sormayan birinin yalnız kalması normal, bunları düzeltmekle ve arkadaşlıklara yatırım yapmakla başlaman lazım. bu yatırım da çabayla oluyor.


  • roket adam  (02.04.23 19:39:56) 
Aynı şeyleri düşünüyorum bende. Olağan bir şey bence ama boşverip bir şey yapmamak iyi olmaz bence.
Biraz daha insanların halini hattını sormak lazım, derdini dinlemek lazım, paylaşımda bulunmak lazım.
Gerçi bende hala bunları pek yapmıyorum da yapmaya çalışıyorum diyelim.
Okul hayatı bitince özellikle sosyal çevre ister istemez daralıyor.
İnsanlarla ortak alan yaratmak gerekiyor hobi edinerek , beraber konuşacak bir şeyler okuyarak, izleyerek filan.
Sokakta atölye var 20kişi toplanıp kilden objeler yapıyorlar örneğin.
Bir de sevgili varken arkadaşları da ihmal etmemek lazım.
  • kararsızataletfilozofu  (02.04.23 20:02:46) 
Muhtemelen bu insanları arayıp birkaç kez görüştükten sonra yine sıkılıp arayıp sormamaya başlicaksın. Öyle oluyor genelde.


  • kafasizbiri  (13.04.23 15:11:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.