[]

24-28 yaş grubu arasındaki bunalım, gelecek kaygısı, buhran?

Kendimde ve çevremde gözlemlediğim kadarıyla, bu yaş grubundakiler ne yapacaklarını hangi işte çalışacaklarını bilmiyorlar. Karakterin oturmaya başladığı yaşlar genel olarak bu yaşlar oluyor. Okul okuyanlar belki de okumayanlardan daha kötü durumda. 2 yıl boyunca kendini geliştirmek için html/CSS/JavaScript öğrenen arkadaşım şu an 9.500 liraya çalışıyor.

Liseyi bitirip, üniversiteye gitmemiş arkadaşım özel güvenlik kursuna gidiyor. Belki bir güvenlik işi çıkar da mesleğim olur mantığı ile. Bir diğerinin işi var ama işi bırakıp e ticarete atılma derdinde çünkü aldığı maaş ile ne evlenebilir ne ev alabilir kendine.

Bir de motivasyoncu tayfa var tabi. Bunlar da bütün gününü Instagram motivasyon sayfalarını takip ederek geçiren, spor yapalım abi vücut yapalım abi kadınlara değer vermeyelim abi diye geçiren beyni yanmış tipler. İş meslek falan yok tabi. Babalarından aldıkları para ile hayatlarını sürdürüyor. Tuzu kuru tipler.

Ben de spora yazıldım ama ilk günden bırakacağım gibi, çünkü doğru düzgün bir iş olmadıktan sonra geri kalan her şey boş. Zamanımı kendi değerimi yükseltmeye ayırmak, yani iş konusunda kendimi geliştirmeye ayırmak daha mantıklı geliyor. Benim de bir farkım yok aslında 25 yaşındayım elimde bir tane üniversite diploması var o kadar.

Bu konu hakkinda ne düşünüyorsunuz?

 
Bir dönem kpss olayı vardı. O kurtarıyordu milleti. Şimdi o gidince millet ne yapacağını şaşırdı. Şu ortamda yine iyi seçenek. Ha özel sektöre düşmüşsün ha pavyona düşmüşsşün bazı mesleklerde fark etmiyor.


  • OrangeYellow  (02.04.23 01:38:01) 
Ben de aynı durumdayım.

Yaş 28. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışı için remote olarak “İşsiz kalmayayım, elime para geçsin” diye yaptığım tüm işler elimde patladı. Yani evet para kazanıyorsun ama bu işleri yaparken kendi alanına dair bildiğin şeyleri unutuyorsun zamanla ve işler daha da çıkılmaz bir hale geliyor.

“Yeni bir şeyler öğreneyim, o olana yoğunlaşayım” diyorsun, bu sefer de iş arayışı sürecinde 3-5 yıllık deneyime sahip adam arayan şirketler insanın canını sıkıyor. Kaldı ki alacağın maaş da pek matah olmayacak muhtemelen.

En son çare yüksek lisans ile yurt dışına kapak atma derdindeyim ama ona da sadece 2 yıllık okul param yetiyor sadece, devamı yok.
  • deveyidiken  (02.04.23 03:27:23) 
z kuzagi 96'dan basliyor. 94-98'i soruyorsunuz. 24-26 ekrana gomuldugu icin oyle.

26-28 ise biz 92lilerin de muzdarip oldugu cocuklugunun ulkesinin ve insanlarinin hizli degisiminden mutsuz
  • tantavizisyon  (02.04.23 08:47:07) 
Nacizane tavsiyem network yaratın ki iş ihtiyacınız olduğunda sizinle çalışmak isteyecek insanlar olsun.


  • havadakarada  (02.04.23 08:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.