[]

photoshop - gradient layer; görsel üzerinde text

Merhaba, bazı görsellerin renkleri nedeni ile, üzerlerinde hengi renkle text yazarsam yazayım okunabilir olmuyor. bu problemi çözmek için görselin altına koyu renkli bir layer yerleştiriyorum, sonra görsel üzerinde vector mask ile gradient uygulayarak yazmak istediğim yeri biraz karartıyorum, böylece text'in okunabilirliği mümkün oluyor.

layer2: görselin kendisi + vector mask
layer1: koyu renkli arka plan

ancak bazen görselin ikinci bir bölgesine de yazı yazmak istiyorum ve yukarıdaki işlemi tekrarlamak istiyorum ancak bu yöntem ile ikinci bir gradient oluşturmak mümkün olmuyor, eski gradient efektini kaldırıyor. Amacım bu şekilde iki, üç farklı bölgede gradient etkisi oluşturmak (alttaki layer1'den yararlanarak).


Ben de ilk gradient'i uyguladıktan sonra smart object'e dönüştürüyorum (şans eseri öğrendim, bilerek yapmıyorum), sonra ikinci gradient'i uyguluyorum. Bu yöntem bana çok doğru gelmiyor ama sorunumu da çözüyor.

Daha uygun bir yöntem olabilir mi? mesela chatgpt adjustment layer ile yap dedi, ancak adjustment layer'da gradient kullanınca layer1'i dikkate almıyor. ya da ben beceremedim.

 
tam anlamadim. anlasam yardimci olabilirdim heralde.


  • buenosdias  (01.04.23 17:19:34) 
Tam anlayamadım ben de görsel ile sorsanız daha hayırlı olcak sanırım.

Ama bana da çare adjustment layer ya da clipping mask+grouping gibi geldi.

örnek bi psd upload etseniz bi çözüm varsa geri koysak tertemiz.
  • hedep  (01.04.23 18:26:47 ~ 18:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.