[]

Macbook ve garanti koşulları

Selamlar, sorunsuz şekilde macbook air M1 kullanıyorum. Şikayet sitelerinde çok fazla serviste ve garanti olayında yaşatılan sorunlarla karşılaştım. Cihazların çok hassas olduğundan bahsediliyor. Yaklaşık 2 sene macbook pro 1 sene de air kullandım ve herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ama çok hassas ve temiz kullanıyorum. Bu kadar özen göstermesem bende tuş sorunu vb sorunlar yaşar mıyım? Garanti ve servis ile bir işim olsa kötü bir durumla karşılaşır mıyım? Sırf bu yüzden masa üstü sistem toplamayı bile düşündüm mobil olmadığım için. Sizce apple servis ve garanti durumları tatmin edici seviyede mi?
İphone 13 ve ipad de sahibiyim aynı zamanda.



 
ben 2014ten beri apple ürünleri kullanıyorum. garantide herhangi bir sorun yaşamadım. hatta beklediğimden fazlasını yaptılar.

macbook varken asla masaüstüne geçmem. evin içindeki mobilite bile önemli benim için.
  • jelly bear  (01.04.23 10:21:14) 
2011'den beri benle bin küsür kez sahneye çıkmış, sigara dumanı, plaj kumu gibi saçma sapan şeylere bile maruz kalmış bir macbook pro var bende. pili değişti. ssd'si iki kez değişti. durmak yok yola devam. biz insan taşıyoruz diyor alet :))

iphone 5s'i kılıfsız yedi yıl, iphone 12'yi yine kılıfsız 3 yıldır kullanıyorum. hatta 12 su geçirmez olduğundan zırt pırt sabunlu suyla yıkıyorum falan.

ya ban şerbetliyim ya da o sorun yaşıyoruz diyenler çok gaspet.
  • alperz  (01.04.23 10:36:29) 
eski macbooklar daha sağlamdı bence, 2016dan beri farklı bir klavye kullanıyorlar özellikle klavyeden çok sıkıntı çıkıyor. bende 2016 macbook var 3-4 kere klavyesi değişti mesela. ama iyi kullanırsan sorun olacağını sanmam. garanti ve servis ise senin hatan değilse olabilecek en iyi koşulları sunuyor. senin hatansa fatura yüksek çıkıyor ama


  • roket adam  (01.04.23 12:44:03) 
kendi kendine oluşan hatayı çözerler mesela 2016-20 civarı ürettikleri butterfly klavye öyleydi. En ufak toz bazı tuşları çalışmaz hale getiriyordu.

Fakat diğer servis durumları şöyle, mesela arkadaşım alkol döktü anakart gitmiş tamir ücreti sıfır macbooka çok yakındı. Hani senden kaynaklanan bişeyi çözmelerini beklersen ücretli çözerler ve o ücret çok yüksek olur. Atıyorum düşürüp ekranı çatlatırsın ona da öyle. Ama hatalı üretim var tüm X modelinde ekran sorunu çıktı derlerse ücretsiz çözerler.
  • nhk ni youkosu  (01.04.23 13:32:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.